Campionatul European de Box U22 de la Braila. Primele zile.

De Virgil Andronescu 20 Martie 2017, 19:53 Sport

Campionatul European de Box U22 Braila

Cea de-a treia zi a Campionatului European de Box U22 de la Braila, competitie ce se desfasoara pana pe 21 martie in sala Polivalenta „Danubius” a inceput cu doua meciuri la categoria (46-49 kg). Prin decizii clare au iesit invingatori: Ibrahim Omar Salah (GER) in fata lui Yucel Burak (TUR) si Bennama Billal (FRA), adversaul rusului Mnatsakanyan Volodya. Rusia si-a trimis mai departe (69 kg) pe Savostyonov Vladislav, 4-1 cu Madoyan Gurgen. Vitali Tereshcuk (UKR) a trecut prin decizia impartita de Mc Keever Eugene (IRL). Lupta apriga a fost in al treilea meci de la 69 kg. Turcul Guler Serhat l-a invins la puncte(4-0) pe Adzinayeu Ilyas. Castigatorul a smuls cate un punct in plus in fiecare repriza in fata adversarului, doar in prima fiind la egalitate in opnia arbitrilor judecatori.

Decizie impartita a fost si intre Kapuler ISCHENKO Miroslav (ISR)vs. Fetahovic Adem (BIH)( 69kg). Asalturile bozniacului au ramas cu urmari vizibile pe fata adversarului. Primul roman din sesiunea a cincea, Breciu Roland Denis, nu a rezistat decat o repriza in fata croatului Filipi Toni. Dupa ce a fost numarat la finalul primei runde, la revenirea in ring, pugilistul nostru de la 69 kg a abandonat dupa o serie de lovituri precise ale lui Filipi. Moldoveanul Unciuc Mihai (91kg) a fost invins prin decizie unanima de Kazlou Maksim (BLR). Lituanianul Olberkis (91 kg) s-a impus la limita in fiecare dintre cele trei runde, in fata namtului Kuhne Lucian, in ciuda deciziei unanime. Ultima intalnire de la categoria 91 kg i-a adus fata in fata pe Sendro Elvir (BIH) si Muslimov Ramazan (UKR). Cei doi nu s-au menajat in finalul luptei. Mai proaspat din punct de vedere fizic, ucraineanul a punctat mai mult, asigurandu-si linistea pentru calificarea in turul urmator. La + 91 kg, irlandezul Crathy Thomas a suferit mult in fata ucraineanului Pokuliak Vitalii, dar a ramas in ring pentru a vedea decizia unanima. Spectacol au reusit Tchigladze Giorgi (GEO) si Suslenkov Artem (RUS), +91 kg. Dintr-o lupta deschisa, fara garda, sportivul rus s-a impus clar in ultima repriza si a inclinat decizia in favoarea sa. Romanul Burciul Daniel a pierdut prin abandon in repriza a doua in fata francezului Aboudou – Moindze Djamili -Dini.

Cea de-a patra zi a C.E. de Box U 22, competitie ce se desfasoara in Romania pana pe 21 martie la Braila, este un maraton cu 40 de meciuri in trei sesiuni. Punctele de atractie pentru Romania sunt disputele celor doi pugilisti cu sanse la medalii, ramasi in cursa, Robert Jitaru (56 kg) si Paul Andrei Aradoiae (81 kg). Jitaru a urcat in ring dupa victoria albanezului Zeneli Krenar in fata germanului Zaarra Youness. .
Dublul medaliat cu bronz la europene de tineret, Jitaru nu a mai facut greseala lui Pita de a lupta cu prudenta si a luat in serios adversarul, Gomstsyian Artyush (GEO), controland mai bine loviturile printr-o pozitionare constanta in centrul ringului. Georgianul a stat mult intre corzi si la colt in repriza a doua, in care Robert s-a dezlantuit pentru asigurarea victoriei. In a treia repriza, braileanul a boxat cu inteligenta pe asalturile mai mult esuaute ale lui Gomstsyan. Victoria romanului a fost vazuta de catre toti arbitri judecatori la 2-3 puncte distanta in fiecare repriza. Robert Jitaru va boxa duminica pentru a intra in semifinale cu albanezul Krenar, un adversar sub nivelul ceui de astazi.

Au mai trecut in turul urmator cu victorii clare la 56 kg: Csoka Nandor (HUN), Mihaylov Dushko Blagovest (BUL), Alagas Ali Ihsan (TUR), Quiles Brotonos Jose (ESP), Mc Grail Peter (ENG) si di Seroi Raffaele (ITA).

Au trecut fara emotii in turul urmator la categoria 60 kg: Dogan Hakan (TUR), Torres Bernard Angelo (NOR), Duffy Dylan (IRL), Khartsyz Yaroslav (UKR), Bucsa Dorin (MDA), Shahcerdyan Hrayr (BLR), Konny Richard. Marcu Stefan a etalat un box de calitate intr-un meci frumos, presarat cu multe schimburi de lovituri in fata rusului Askerov Shamill. Ambii au facut risipa de energie, insa precizia loviturilor a lipsit pe o viteza de reactie excelenta. Dupa ce au cazut imbratiisati in ring, fiecare a incercat sa transeze disputa si s-a angajat in lupta corp la corp. Marcu a pierdut prin decizie unanima a arbitrilor.

Robert Eusebiu Jitaru (56 kg) s-a calificat in finala C.E. de box U 22 de la Braila
Cu exceptia turcului Alagas ali Ihsan (56 kg), sfert finalist la ultima editie a C.M. de tineret, care a pierdut la viitorul adversar a lui Jitaru, englezul McGrail Peter, s-au impus toti favoritii. Desi nu a avut un adversar de top, bielorusul Dziashkevish Viktar este surpriza categoriei 75 kg.

Primii sportivi calificati in finala:
56 kg -Bennama Billal (FRA), Hovhannisyan Artur (ARM), Jitaru Robert Eusebiu (ROU), McGrail Peter (ENG), 64 kg- McCormack Luke (ENG), diLerniA Paolo (ITA), 75 kg- Viktar Dziashevish (BLR), Khyzhniak Oleksandr (UKR), 91 kg – Filipi Toni (CRO), Omba Biongolo Paul (FRA).

Declaratii Valentin Vrinceanu – antrenor lot Romania

Robert a boxat in stilul lui caracteristic, inteligent, echibrat. Experienta ii permite sa faca artificii tehnice intr-un meci spectaculos la asemenea nivel. E vremea lui. Are doua medalii de bronz la Europene. Dupa experienta din Polonia, de unde a pierdut controlul din cauza importantei, meritate, ce i s-a acordat, s-a maturizat. Are incredere in fortele proprii si s-a inscris la cucerirea unei medalii. Speram sa fie aur. Poate evitam boxerul englez, pe care ni-l dorim in finala.

Marcu este un sportiv bun, tenace, voinic, dar cu un bagaj redus din punct de vedere tehnic. In loc sa se bata, a vrut spectacol. Rusul, mai valoros, tehnic, a astepta si a punctat mai mult. O victorie meritata.

O victorie frumoasa a lui Costea. A luptat cu inima si cu mintea. Sper sa o faca la fel in celelalte meciuri.

Credeam ca la 81 kg suntem favoriti. Aradoaie are calitati fizice de exceptie, dublate de o tehnica foarte buna. Se detaseaza in categoria lui si asteptam sa confirme pana la aur.

 

Autor Virgil Andronescu 20 Martie 2017, 19:53 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii