Brăila. Premianții Cupei Unirii la rugby-tag

De Mihai Vintilă 25 Ianuarie 2024, 20:25 Sport

Brăila. Premianții Cupei Unirii la rugby-tag

Pe data de 23 ianuarie 2024, începând cu ora 14:00, Rugby Club Brăila a găzduit o competiție de rugby-tag în sala de sport a Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”. Evenimentul, numit CUPA UNIRII, a fost organizat în colaborare cu Direcția Județeană pentru Sport Brăila și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”.

Scopul principal al competiției a fost promovarea jocului de rugby și rugby-tag în rândul elevilor de ciclu gimnazial. În același timp, această ocazie a servit drept platformă pentru desfășurarea unor meciuri utile în procesul de pregătire și selecție pentru cele mai bune echipe de gimnaziu din județul Brăila.

Un aspect deosebit a fost invitația adresată unei echipe puternice din județul Galați, marcând astfel o premieră în competițiile locale de rugby-tag. Această decizie a asigurat un cadru exigent pentru evaluarea echipelor brăilene, contribuind la îmbunătățirea nivelului de performanță. De asemenea, competiția a avut și o participare simbolică pentru a marca Unirea Principatelor Române.

Echipele participante:

1. Şcoala Gimnazială PETRE P.CARP-TUFEŞTI - prof. Cocîrlea Cătălin
2. Liceul Tehnologic ANGHEL SALIGNY - prof. Puscaşiu Georgeta.
3. Şcoala Gimnazială VICTORIA - prof. Tudor Gică
4. Şcoala Gimnazială MUNTENI - jud. Galaţi

REZULTATELE JOCURILOR

Meciul 1
Sc. Gimn. Victoria - Lic. Tehnologic „A. Saligny” 7-15 (5-9)
Meciul 2
Sc. Gimn. Munteni - Sc. Gimn. Tufeşti 17-6 (10-4)
Meciul 3
Lic. Tehnologic „A. Saligny” - Sc. Gimn. Tufeşti 10-7 (5-2)
Meciul 4
Sc. Gimn. Victoria - Sc. Gimn. Munteni 4-16 (2-8)
Meciul 5
Sc. Gimn. Tufeşti – Sc. Gimn. Victoria 12-12 (6-6)
Meciul 6
Sc. Gimn. Munteni - Lic. Tehnologic „A. Saligny” 10-6 (4-2)

Clasament Final

1. Şcoala Gimnazială MUNTENI - jud. Galaţi
2. Liceul Tehnologic ANGHEL SALIGNY - prof. Puscaşiu Georgeta.
3. Şcoala Gimnazială PETRE P. CARP-TUFEŞTI - prof. Cocîrlea Cătălin.
Şcoala Gimnazială VICTORIA - prof. Tudor Gică (cu punctaj egal - nu s-au aplicat alte criterii de departajare)


Întrecerea a fost viu disputată, mulţi dintre competitori dovedind reale calităţi pentru practicarea rugbyului de performanţă. Printre elevii remarcaţi se situează Sevastre Denisa, Balica Marius (Sc. Gimn. „Munteni”), Chirlacopschi Gabriel, Chirlacopschi Mihăiţă (Lic. Tehn. „A.Saligny”), Ilie Cătălin, Ilie Alin (Sc. Gimn. „P.Carp” Tufeşti), Bucur Antonia Maria, Onofrei Mădălin Valentin (Sc. Gimn.” Victoria”). Jucătorii turneului au fost desemnaţi: Turcu Bianca (Sc. Gimn. „Munteni” Galaţi) şi Carabet Geani (Lic. Tehn. „A.Saligny”). Pentru bună desfăşurare a turneului au participat şi echipa de voluntari alcătuită din: elevii, Lionte Ramona (Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”) şi Nistor Patricia (Sc. Gimn. Nr.8). La desfăşurarea turneului a fost prezent şi domnul antrenor Neaga Daniel de la C.S.O. Pantelimon care a urmărit întreaga competiţie în vederea selecţionării unor tineri pentru rugbyul de performanţă. Din partea D.J.S. Brăila au luat parte la desfăşurarea turneului domnul Cărbunaru Mircea şi doamna Andronache Corina, consilieri superiori în cadrul instituţiei de sport. Arbitrajul a fost asigurat de Rugby Club Brăila prin intermediul domnului Apostol Gheorghiţă. Actiunea sportivă a fost susţinută şi de Academia Olimpica Română - filiala Brăila.

Redacția mulțumește domnului profesor Lucian Dan Niculescu pentru informații.

 

 

Autor Mihai Vintilă 25 Ianuarie 2024, 20:25 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. Ionel vasile 27 Ianuarie 2024, 13:46

    Bravo. Felicitări băieților și organizatorilor.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii