Gimnastica: Andreea Munteanu primul loc la bârna si locul al doilea la sol la Turneului Maeștrilor

De Redactia 23 Martie 2015, 10:03 Sport

munteanCea de a 39-a ediție a Turneului Maeștrilor, etapă în cadrul FIG Challenge Cup, a reunit la start o serie de gimnaste și gimnaști dintre cei mai cunoscuți, majoritatea în plină pregătire și pentru apropiatele Campionate Europene de la Montpellier.

În concursul fetelor s-au aflat și reprezentantele noastre Andreea Munteanu, care a fost prezentă și la ediția trecută, și Andreea Irodon la debut în lumea bună a senioarelor.

Anul trecut, Andreea Munteanu se întorcea de la Cottbus cu un loc 3 (bârnă) și 5 (sol), pentru ca la ediția din acest an să se afle printre cele mai bune din competiție, încheind învingătoare la bârnă și pe poziția secundă la sol, fiind una dintre cele doar două gimnaste care s-au aflat de două ori pe podiumul de premiere.

Prima finală a fetelor din ultima zi de concurs a fost bârna, concurs în care Andreea Munteanu și-a valorificat statul de favorită, impunându-se, așa cum a făcut-o și în calificări, la distanță de următoarele situate pe podium, Kim Janas (Germania) și Ana Perez Campos (Spania). Comentatorii prezenți la fața locului, au fost unanimi în a spune că Andreea Munteanu ” a demonstrat puterea gimnasticii românești la acest aparat”.


Fetele și-au încheiat aparițiile în finala ”Turneului Maeștrilor” cu evoluțiile de la sol. Andreea Munteanu a fost, din nou, în prim-planul concursului, terminând competiția pe poziția a 2-a, așa cum a fost și în faza calificărilor, după experimentata Marta Pihan-Kulesz (Polonia), câștigătoare și anul trecut a acestui aparat.

Andreea Iridon, aflată la debut la nivelul senioarelor, a fost prezentă în concursul de la paralele și bârnă, ocupând locurile 11, respectiv 17.

La finalul acestei săptămâni (25 - 29 martie) va avea loc concursul de Cupă Mondială de la Doha, la care vor fi prezenți Diana Bulimar și Laura Jurca (antrenor Lucian Sandu), Marius Berbecar, Cristian Bățagă, Vlad Cotuna și Andrei Muntean (antrenori Ioan Suciu, Ștefan Gall).

 

Autor Redactia 23 Martie 2015, 10:03 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii