Unde ne petrecem minivacanta de 1 Mai?

De Alexandrina Iordache 27 Aprilie 2014, 22:54 Sondaj
La aceasta întrebare raspunde MEDNET Marketing Research Center care a realizat un studiu privind destinatiile alese de români pentru mini-vacanta de 1 mai 2014. Studiul a fost realizat online în perioada 4-8 aprilie a.c. pe un esantion reprezentativ la nivel national, urban, de 663 de persoane, cu vârste între 18-55 ani.
 
Detalii în comunicatul de presa:

Conform rezultatelor celui mai recent studiu MEDNET Marketing Research Center, în acest an românii din mediul urban se vor bucura de o mini-vacanță de 4 zile, cu ocazia Zilei Internaționale a Muncii.  Astfel, aproape jumătate (44,1%) dintre persoanele intervievate care sunt angajate într-o companie sau dețin o afacere, au declarat că vor fi libere, atât în ziua de 1 Mai, cât și pe 2 Mai.

Pentru mai mult de jumătate dintre orășeni, petrecerea Zilei Muncii se face în localitatea de domiciliu, împreună cu familia sau prietenii și la tradiționala ”iarbă verde” (pădure, parc, loc de grătar etc.).

Cu toate acestea, un procent de 7,6% dintre persoanele intervievate vor alege de 1 Mai destinații turistice din țară, dintre care 4,4% vor opta pentru destinații montane, 2,7% intenționează să ajungă pe litoral și 0,5% într-o stațiune balneară. De asemenea, cu ocazia mini-vacanței de 1 Mai, 1,5% dintre respondenți vor pleca în străinătate.

Bugetul mediu alocat petrecerii zilei de 1 Mai este de 171,1 lei, fiind asemănător celui de anul trecut (179,9 lei).

Studiul a fost realizat online, pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional, urban, în perioada 4 - 8 aprilie 2014. Au fost intervievate 663 persoane cu vârsta cuprinsă în intervalul 18 – 55 ani. Marja de eroare a studiului este de ±3,81%.

 

Autor Alexandrina Iordache 27 Aprilie 2014, 22:54 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate