Sondaj IRES: Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară

De AmosNews 12 Iunie 2011, 22:37 Sondaj
Românii preferă să-şi petreacă vacanţele în ţară, din cauza neajunsurilor create de criza financiară, conform unui sondaj IRES realizat la nivel naţional, în zilele de 1 şi 2 iunie. Astfel, 49% dintre cei intervievaţi indică România drept destinaţie preferată, iar pentru străinătate optează 42%. Preferinţa pentru România a crescut cu 2% faţă de 2010, în timp ce pentru străinătate a scăzut cu 6%.

Peste 20% dintre români preferă Grecia, urmată de Spania (15%), Italia (14%), Bulgaria (9%), Franţa (7%) şi Turcia (7%). S-a înregistrat o scădere a preferinţelor pentru ţări precum Franţa, Italia, Spania sau Germania.

65% dintre cei care au afirmat că pleacă în această vară în vacanţă au ales România, câte 4% au ales Bulgaria, Spania şi Italia. 39% optează pentru o destinaţie la mare, 31% pentru o zonă de munte, iar 2% vor merge şi la mare şi la munte. Alţi 7% spun că vor vizita un oraş.

Bugetul alocat pentru vacanţa din acest an este, din perspectiva celor mai mulţi respondenţi mai mic (25%) sau cel mult la fel (25%) decât cel alocat pentru vacanţa de anul trecut. 

Autor AmosNews 12 Iunie 2011, 22:37 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate