Sondaj CCSB: USL ar castiga alegerile

De AGERPRES 19 Iulie 2011, 22:14 Sondaj
Uniunea Social Liberală (USL) ar obţine 59% din intenţiile de vot ale bucureştenilor dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri locale, relevă un sondaj al Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding (CCSB), realizat în luna iulie, pentru Asociaţia "Pro Democraţia".

Dintr-un procent de 43% din rândul repondenţilor care şi-au exprimat intenţia de a merge la vot dacă duminica viitoare ar avea alegeri locale, 59% şi-au declarat susţinerea pentru USL, 21% pentru PDL, 9% pentru PP (Partidul Poporului, neînregistrat încă la Tribunal - n.r.), 3% pentru PRM, 2% pentru PER, iar UDMR-ului, UNPR-ului, PNG-ului sau Partidului Verde le revine un procent.

În cazul variantei în care fiecare formaţiune membră a USL ar candida separat, repondenţii şi-au exprimat următoarele intenţii: 33% - PSD, 27% - PNL, 20% - PDL, 9% - PP, 3% - PRM, 3% - PC, iar UDMR şi UNPR ar avea 1%.

Varianta în care PSD, PNL şi PC ar candida separat i-ar aduce Uniunii Social Liberale un procent mai mare din intenţia de vot a bucureştenilor, respectiv 63%.

Întrebaţi cât de interesaţi ar fi de alegeri, 35% dintre cei chestionaţi de CCSB au răspuns că ar fi "foarte interesaţi", "destul de interesaţi" - 20%, "destul de puţin interesaţi" - 17%, "foarte puţin sau deloc interesaţi" - 25%.

Estimarea participării la vot, potrivit sondajului CCSB, arată că 43% dintre repondenţi intenţionează să meargă la vot, 47% au răspuns că nu vor merge la vot, iar 10% susţin că nu ar fi în ţară.

Cât priveşte direcţia spre care se îndreaptă România, un procent de 75% sunt de părere că se îndreaptă spre una greşită, doar 12% într-o direcţie bună, iar 13% au afirmat că nu ştiu sau n-au răspuns.

Pe primul loc în topul personalităţilor în care repondenţii sondajului CCSB au încredere se află guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, cu un procent de 59%, pe al doilea se află primarul Capitalei, Sorin Oprescu (56%), urmat de preşedintele PNL, Crin Antonescu (43%), Patriarhul Daniel (41%), preşedintele PSD, Victor Ponta (37%), preşedintele Senatului, Mircea Geoană (36%),
parlamentarul liberal Mircea Diaconu (35%).

În acelaşi top, fostul preşedinte Ion Iliescu se bucură de încrederea unui procent de 25% dintre repondenţi, Dan Voiculescu - 24%, Adrian Năstase - 22%, Vasile Blaga - 19%, Corneliu Vadim Tudor - 17%, Traian Băsescu - 15%, George Becali - 13%, Emil Boc - 12%, Elena Udrea - 11%.

Sondajul CCSB a fost realizat în luna iulie, pe un eşantion de 1.004 persoane, eroarea maximă de eşantionare la un nivel de încredere de 95% fiind de +/-3,2%.

 

Autor AGERPRES 19 Iulie 2011, 22:14 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate