Sondaj CURS: Klaus Iohannis conduce. Dragnea e la jumătate din cota partidului

De AmosNews 31 Martie 2019, 21:26 Sondaj

sondaj curs prezidentiale

Centrul de Sociologie Urbana și Regională (CURS) a dat publicității cel mai nou sondaj – de tip Omnibus. Sondajul a fost realizat în perioada 12-25 martie 2019 pe un eșantion național de 1067 de persoane la domiciliul respondenților.

Numărul celor care au o opțiune clară de vot în cazul în care alegerile prezidențiale ar fi duminica viitoare a ajuns la 74%% din repondenți (cu 8% mai mult față de precedentul studiu).

Cota președintelui Klaus Iohannis e într-o cădere bruscă și destul de consistentă față de cercetarea precedentă din luna februarie. A scăzut de la 41% în ianuarie la 36% în martie.

Urmează la mare distanță președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu cu 23%. O ușoară revenire după scăderea de la începutul anului, dar încă sub cota din luna noiembrie. De menționat că Tăriceanu înregistrează o ușoară revenire după scăderi abrupte (în septembrie 2018 ajunsese la 29%).

O ușoară scădere, de la 17% la 15% se înregistrează și în dreptul liderului PSD, Liviu Dragnea. De remarcat că e la puțin sub jumătate sub cota partidului pe care îl conduce autoritar.

Fostul premier Dacian Cioloș stagnează în preferințele electoratului la 9%. Măsurată prima dată de la anunțul unei posibile candidaturi, comisarul Corina Crețu (Pro România) se află deocamdată sub procentele partidului pe care îl reprezintă cu doar 6%.

De menționat că procentele sunt din rândul celor 74% care au precizat o opțiune.

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 12-25 martie 2019, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3%, cu datele ponderate în funcție de vârstă, la un nivel de încredere de 95%.

 

 

Autor AmosNews 31 Martie 2019, 21:26 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii