80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale

De Mihai Vintilă 01 Aprilie 2010, 00:00 Sondaj
onform celui mai recent sondaj realizat de site-ul de recrutare Myjob, peste 80% dintre angajatii romani nu se mai asteapta la vreo prima cu ocazia sarbatorilor pascale.

Dintre acestia 60,15% sunt siguri ca nu vor beneficia de vreun bonus, in timp ce inca aproape un sfert (24.08 %) cred ca vor primi simple urari din partea angajatorilor. Procentul a crescut simtitor fata de perioada sarbatorilor de iarna a anului trecut, cand doar 31.23% dintre angajati stiau ca nu vor primi nimic in plus la salariul din decembrie, iar alti 17.28% declarau ca pastrarea jobului este prima lor de Craciun.

Doar putin peste 6 procente dintre cei chestionati in legatura cu prima de Paste (6.34 %) vor primi 20% in plus la salariu, fata de un procentaj aproape dublu – 13,84% - in decembrie 2009. Scaderea este vizibila si in cazul angajatilor care se asteapta la cadouri in bunuri din partea sefilor – numai 5.63 % dintre participantii la acest sondaj, fata de putin peste 9 procente, de Craciun. Totodata, devine din ce in ce mai popular un nou tip de premiere – 3,8% dintre angajatii romani vor primi zile libere in plus fata de cele legale din partea companiilor la care lucreaza.

Sondajul Myjob a fost efectuat online la nivel national in perioada 25-31 martie pe un esantion reprezentativ de peste 2000 de respondenti. Dintre acestia, cei mai multi – aproape o treime – sunt din Bucuresti (29%), urmati de angajati din Constanta, Timis, Brasov si Iasi.( www.myjob.ro )

 

Autor Mihai Vintilă 01 Aprilie 2010, 00:00 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate