60% dintre angajaţi consideră că prezenţa fizică la birou nu mai este necesară

De AGERPRES 13 Decembrie 2010, 21:29 Sondaj
Trei din cinci angajaţi consideră că nu mai este nevoie să fii prezent la birou pentru a fi productiv şi declară că ar alege o slujbă care este plătită mai puţin, dar care are flexibilitate în accesarea informaţiilor din afara biroului, în defavoarea uneia mai bine plătită, dar căreia îi lipseşte flexibilitatea, afirmă respondenţii la studiul 'The Cisco Connected World Report', realizat de compania Cisco şi dat luni publicităţii.

Ponderea angajaţilor care cred că nu este necesar să fii prezent la birou pentru a obţine rezultate bune creşte în Asia şi America Latină, în India 93% dintre angajaţi împărtăşind această opinie. Acelaşi rezultat este predominant în China (81%), precum şi în Brazilia (76%).

45% dintre angajaţii care pot accesa reţelele, aplicaţiile şi informaţiile corporaţiei din afara biroului au spus că lucrează între două şi trei ore pe zi în plus, şi un sfert au spus că lucrează patru sau chiar mai multe ore. Este foarte importantă flexibilitatea de a lucra de oriunde, ceea ce motivează loialitatea salariaţilor faţă de companie (13%), alegerea slujbei (12%) şi moralul (9%).

Aproape jumătate dintre respondenţii din IT (45%) au spus că nu sunt pregătiţi din punct de vedere al politicilor şi al tehnologiei să suporte o forţă de muncă mai mobilă şi fără graniţe, considerând că securitatea (57%), bugetul (34%) şi experienţa personalului (17%) erau principalele bariere în a permite o forţă de muncă mai distribuită. Angajaţii sunt de părere că obstacolele constau în politicile IT şi cele corporatiste.

Temerile privind securitatea nu par a fi exagerate, având în vedere că 58% dintre angajaţi recunosc că au permis persoanelor din afara companiei să folosească dispozitivele corporaţiei fără supraveghere. Pe de altă parte, 25% dintre respondenţii din IT au spus că un sfert din dispozitivele date angajaţilor în ultimele 12 luni au fost pierdute sau furate.

Studiul a fost comandat de Cisco şi derulat de InsightExpress, o firmă de cercetare a pieţei cu sediul în Statele Unite, care a analizat răspunsurile primite de la un eşantion de 2600 de persoane din Statele Unite, Mexic, Brazilia, Marea Britanie, Franţa, Spania, Germania, Italia, Rusia, India, China, Japonia şi Australia.

 

Autor AGERPRES 13 Decembrie 2010, 21:29 Sondaj
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate