Proiectul - Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare- SCAN îşi prezintă rezultatele celui de-al doilea an

De Redactia 01 Iulie 2012, 19:29 Social
Proiectul „Salvaţi Copiii de Abandon şi Neintegrare- SCAN”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013, se derulează pe parcursul a trei ani (2010 - 2013) şi este implementat de Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în parteneriat cu VIA University College Danemarca, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui, Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila.

Al doilea an de proiect a fost centrat pe activităţi de reintegrare a elevilor aflaţi în abandon sau risc de abandon şcolar, respectând principiul egalităţii de şanse, de gen şi al dezvoltării durabile. În toate cele şase judeţe partenere, cei 1000 de elevi selectaţi ca beneficiari ai proiectului au fost organizaţi în clase-pilot (24 clase a IX-a şi 11 clase a XI-a). Echipele pedagogice ale acestor clase au organizat şi desfăşurat activităţi de tip after şi outdoor school menite să asigure progresul elevilor atât sub raportul performanţei şcolare cât şi al abilităţilor sociale.

Programul „şcoală după şcoală” a inclus acţiuni de învăţare a limbilor străine, de TIC, de educaţie socială şi de voluntariat. Beneficiarii – elevi şi părinţi– au avut acces la servicii de consiliere – în sesiuni individuale şi de grup - în vederea creşterii stimei de sine, a valorificării potenţialului creativ şi a conştientizării locului şcolii pentru fiecare persoană, grup, comunitate.  În august 2011, 80 de elevi din judeţele partenere au participat la tabăra specializată organizată la Durău.

Prin programe de tip „a doua şansă” au fost acordate  90 de burse cursanţilor din Iaşi, Vaslui şi Brăila – mulţi dintre ei părinţi ai elevilor din grupul-țintă–, care nu au studiile obligatorii finalizate. Pentru facilitarea accesului pe piaţa muncii, au fost înfiinţate şi autorizate la Iaşi, Vaslui și Sighetu-Marmației trei centre de evaluare şi certificare a competenţelor profesionale dobândite prin informal şi non formal

 

Autor Redactia 01 Iulie 2012, 19:29 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii