Mariana Câmpeanu: Va trebui să majorăm alocaţia pentru copii

De AGERPRES 01 Iunie 2012, 18:56 Social
Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu, a declarat, joi, că valoarea alocaţiei pentru copii ar trebui mărită pentru a atinge un nivel onorabil iar mandatul de patru ani cu începere din 2013 le va oferi politicienilor posibilitatea de a face mai mult pentru oameni.

'Va trebui, în viitor, să majorăm alocaţia pentru copii. Mi se pare hilar (nivelul de acum - n.r.), 42 de lei. Sperăm că economia va merge bine şi, într-o guvernare de patru ani, să luăm în considerare alocaţia pentru copii pentru a o aduce la un prag onorabil, dacă nu la cel necesar, aşa cum ar trebui. Să sperăm că, în patru ani, vom putea să facem ceva pentru copii, pentru bătrâni şi, în general, pentru cetăţenii acestei ţări', a afirmat Mariana Câmpeanu.

Referindu-se la momentul actual, ministrul Muncii a arătat că 'într-o perioadă cu bugete limitate este foarte greu să faci ceea ce îţi propui, dar strict legat de activitatea ministerului este rezolvarea, totuşi, a alocaţiilor pentru copii, a alocaţiilor pentru mame şi mai ales o preocupare modernă şi diversificată pentru copiii instituţionalizaţi, inclusiv pentru cei preluaţi în creştere de anumite mame, de acei asistenţi paternali'.

Totodată, ministrul Muncii i-a îndemnat pe adulţi să nu uite că există şi drepturi ale copiilor, nu doar obligaţii. 'Aş vrea ca toată lumea, în frunte cu politicienii, să se gândească la copii în fiecare zi, măcar un minut', a adăugat Mariana Câmpeanu.

Vineri, la Ministerul Muncii a fost organizată Ziua Porţilor Deschise când copiii angajaţilor MMFPS, cei din sistemul de protecţie a copilului, precum şi elevi de la Şcoala nr. 141 din Bucureşti s-au întâlnit cu ministrul Muncii şi cu secretarii de stat din MMFPS. Pentru o zi, micii vizitatori au devenit, pe rând, 'ministru al copiilor' şi au făcut propuneri legislative menite să le înfrumuseţeze şi să le îmbunătăţească viaţa.

De Ziua Copilului, la sediul MMFPS au fost expuse fotografii şi desene ale participanţilor la Campania Globală pentru Educaţie, puse la dispoziţie de organizaţia 'Salvaţi Copiii'.

 

Autor AGERPRES 01 Iunie 2012, 18:56 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii