Judetul Braila a primit 800.000 lei din fondul de interventie aflat la dispozitia guvernului

De Redactia 21 Februarie 2012, 17:23 Social
Guvernul a aprobat, in sedinta din 21 februarie 2012, alocarea sumei de 20 milioane lei din Fondul de Interventie aflat la dispozitia Guvernului din bugetul pe anul 2012, in scopul limitarii efectelor calamitatilor naturale in localitatile din 15 judete afectate de caderile masive de zapada si viscol din ultima perioada.

Potrivit purtatorului de cuvant al guvernului, suma este defalcata pe judetele afectate si variaza in functie de dimensiunea comunei si de necesitatile locale, intre 5 mii si 30 de mii de lei. Pentru localitatile din judetul Braila afectate de viscol s-au acordat 800 mii lei. Cele mai mari sume le-au primit judetele: Buzau, Ialomita, Vrancea si Galati.

Defalcarea sumelor s-a făcut conform sugestiei prefecturilor. "Ministerul Administraţiei şi Internelor a aprobat aceste defalcări conform cerinţelor făcute de prefecturile acestor judeţe, în limita sumei disponibile”, a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Decizia a fost luată pentru a ajuta autorităţile locale din zonele afectate să acopere cheltuielile aferente acţiunilor operative de deszăpezire a drumurilor comunale şi judeţene. Prefecţii judeţelor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, vor verifica modul de executare a acestor lucrări.

 

Autor Redactia 21 Februarie 2012, 17:23 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate