Georgeta e un om normal. Ajutati-o sa traiasca normal!

De Virgil Andronescu 04 Octombrie 2012, 13:37 Social
Georgeta Constantin s-a nascut la 18 august 1972, avea numai 900 de gr la nastere, iar medicii au declarant-o avorton, asa ca au lasat-o in voia soartei- sub cada din baie. Dupa prima noapte din viata ei, traita a nimanui, dis-de-dimineata a fost gasita si salvata de sufletul mare al femeii de servici care facea curat.

Toate astea s-au intamplat in urma cu 40 de ani, la fosta unitate spitaliceasca 23 August din Bucuresti. Georgeta a fost redata mamei sale si viata copilei a decurs normal pana cand deja implinise doi anisori. La frageda varsta a copilariei destinul i-a rezervat o prima mare durere, durere ce se poate observa si astazi: a suferit un accident, din cauza caruia a ramas fara ochiul stang. Acum poarta proteza de sticla in locul ochiului pierdut. ,,Eu m-am nascut bine!’’ spune Georgeta, cu o mare bucurie in glas. A mers bine pana la varsta de 21 de ani, ca un om normal- care a fost si este, numai ca de la aceasta varsta, fiind la scoala la Arad, intr-o dimineata nu a mai putut indoi un picior la mers. Tot ea spune, totusi cu mare nadejde in suflet, ca medicii nu au stiut care este cauza inflexiunii piciorului piciorului drept. A revinit in Bucuresti, a mers si la alti medici pentru a afla exact ceea ce i se intampla si de ce; ce e de facut pentru a-si recapata mobilitatea piciorului. In urma investigatiilor i s-a pus diagnosticul de RETRACTIE DE CVADRICEPS CU DEPLASARE DOI CENTIMETRI CU DEPLASARE DE ROTULA. ARE NEVOIE DE 5000 DE EURO, O SUMA MODESTA, PENTRU A PUTEA MERGE DIN NOU PE PROPRIILE PICIOARE!

TELEFOANE: 0724 076 813; 0212 33 9 634

CONTURILE SINT LA BANCA BRDE AGENTIA FLOREASCA PE NUMELE CONSTANTIN GEORGETA
RO 43BRDE 445 SV099 67 98 4450 in EURO;
RO 07 BRDE 445 SV 854 298 544 50 in LEI.Georgeta e un om normal ! Ajutati-o sa traiasca normal !

Georgeta a inceput sa faca sedinte de recuperare medicala prin fizioterapie, masaj chinetoterapie in ambulatoriu, astea toate fiind posibile datorita multor oameni cu suflet si dornici sa ajute un om aflat la necaz- multi dintre acestia dorind sa ramana anonimi. La 11 octombrie 1993 s-a intervenit chirurgical, in urma operatiei s-a facut o complicatie- PARALIZIE CU TROMBOFLEBITA POST OPERATORIE. Interventia chirurgicala a fost facuta la spitalul C.F.R.2 din Bucuresti, sectia Ortopedie, de catre medicul Nicolae Efimov. Din acest moment, viata Georgetei Constantin s-a schimbat radical si in totalitate. A avut trei MORTI CLINICE si doua SOCURI ANAFILACTICE. Destinul ii rezervase o intreaga serie de alte probleme medicale: GLOBURI VEZICALE, INFECTII URINARE, VEZICA NEUROGENA. A stat internata in spital din data de 11 octombrie 1993 pana in iulie 1994, fara sa iasa macar o zi. Aproape un an de incercari si de chinuri pentru o femeie care pana atunci avusese o viata plina de trairi frumoase, de impliniri personale, o viata de adolescenta ce visa la realizari marete- asa cum toti tinerii de seama sa isi doresc. In iulie 1994 s-a intervenit chirurgical din nou, pentru prelungirea tendonului ahilian, operatie dupa care a stat din nou la recuperare medicala- recuperare unde nu s-a reusit nimic. Medicii au ,,reusit’’ doar o blocare accidentala a retractarii tendonului ahilian, i-au spus dupa operatie ca interventia a reusit, dar ,,reusita’’ s-a dovedit a fi una gresita si cauzatoare de alte complicatii- exercitiile de recuperare au dovedit-o. ,, De mers pe picioarele mele, nu am mai mers!’’, mai spune Georgeta cu amaraciunea unei femei careia destinul si medicii i-au blocat viata intr-un cadru medicinal si mai apoi intr-un carucior cu rotile. Cronologia dezastrului din viata ei avea sa continue… In anul 1997, medical Nicolae Efimov i-a spus ca ,,Nu mai au ce sa faca in cazul meu!’’, povesteste Constantin Georgeta. Dupa verdictul mai sus amintit, acelasi medic, executantul interventiilor chirurgicale, si-a exprimat concluzia ( emitand un verdict, practic postuland ) ca nu mai are nici un fel de sansa in tara si ca ei, medicii romani, si-au epuizat toate metodele terapeutice. De atunci si pana in prezent, Georgiana a invatat sa se descurce singura in treburile casei, se misca cu ajutorul unui carucior pentru invalizi care si acesta e vechi si uzat in mare parte. Acum situatia georgetei e si mai dura pentru ca din februarie anul curent mama ei a fost operata de CANCER DIGESTIV, fiindu-i extirpat stomacul.

ARE NEVOIE DE 50000 DE EURO, PENTRU A PUTEA MERGE DIN NOU PE PROPRIILE PICIOARE!
TELEFOANE: 0724 076 813; 0212 33 9 634

CONTURILE SUNT LA BANCA BRDE AGENTIA FLOREASCA PE NUMELE CONSTANTIN GEORGETA
RO 43BRDE 445 SV099 67 98 4450 in EURO;RO 07 BRDE 445 SV 854 298 544 50 in LEI.
Georgeta e un om normal ! Ajutati-o sa traiasca normal !

Boala mamei sale a recidivat, urcand la esofag. Toate treburile gospodaresti au cazut numai pe umerii acesteia. Incarcata de trebile casei, presata de lipsuri material-financiare grave si impovarata de datorii, Georgeta asteapta finalul suferintelor indurate de mama sa in varsta de 70 de ani. E constienta ca acesta se va produce si cu durere in suflet a proape ca s-a impacat cu ideea intamplarii inevitabilului. Mama ei inca se mai poate misca, poarta pampersi, iar Geo- cum ii spun apropiatii, o ingrijeste asa cum se cuvine din partea unei fiice ce-si iubeste mama si care cunoaste viata in toate manifestarile ei. Mi-a marturisit ca o vecina o ajuta cu ceva bani pentru a plati o persoana s-o coboare din casa si s-o duca la sala de exercitii recuperatorii- exercitii devenite obligatorii pentru a nu ajunge si ea tintuita la pat. Deja i s-a calcifiat bazinul si ultima parte ( lombara ) a coloanei vertebrale. Georgeta Constantin locuieste impreuna cu mama sa la etajul unu al unei case nationalizate si una dintre marile probleme pe care le are este coborarea in strada pentru a merge la clinica de recuperare.

ARE NEVOIE DE 50000 DE EURO, PENTRU A PUTEA MERGE DIN NOU PE PROPRIILE PICIOARE!
TELEFOANE: 0724 076 813; 0212 33 9 634


CONTURILE SUNT LA BANCA BRDE AGENTIA FLOREASCA PE NUMELE CONSTANTIN GEORGETA
RO 43BRDE 445 SV099 67 98 4450 in EURO;
RO 07 BRDE 445 SV 854 298 544 50 in LEI.
Georgeta e un om normal! Ajutati-o sa traiasca normal!

O perioada a frecventat clinica ,,Steaua Divina’’, la doctorul Alexandru Vanatorul. Incepuse sa-si recapete simturile dar din lipsa sposorilor a interupt sedintele recuperatorii. In alta ordine de idei, are un venit de 900 de lei dar, dupa cum spune, cheltuielile sunt enorme: servetele umede, pampersul 500 lei, aleze, hrana, medicamentele mamei, datorii- toate acestea se ridica la suma de 3000 de lei. Parerea Georgianei este ca ar trebui sa plece in strainatate pentru a se face bine. Ramanerea in tara presupune platirea unui om pentru a o duce la recuperare si pentru a-i face cumparaturile necesare traiului de zi cu zi. In locuinta nu dispune de apa calda si caldura, iar totul ,,sta sa cada’’, acoperisul e in stare avansata de degradare si e aproape sa cada. Asta trebuia sa se fi intamplat cu ceva ani in urma, cand i se recomandase tratament in strainatate, dar din lipsa sumei mari de bani a pierdut aceasta sansa- desi fusese programata si primise o.k.-ul celor din afara. Chiar astazi a participat la o ultima sedinta de fizioterapie, cauza fiind incetarea ajutorului primit din partea sotiei compozitorului Dumitru Cacoianu, vecina sa, careia ii multumeste din suflet. Pana acum doi ani era ajutata neconditionat in toate, mai ales la coboratul din casa, de un foarte bun prieten, Bebe, care din pacate acum nu mai este. ,, El facea aproape totul, ma plimba, el a stat cu mine prin spitale luni de zile- dormea in carutul meu, pana in urma cu doi ani si datorita lui traiesc. Sincera sa fiu, nu cred ca va mai exista vreo persoana sa faca ce a facut el neconditionat!’’, spune, cu vocea gatuita de durere, Georgeta. In present lucreaza voluntar, din luna martie a.c., la Radio ( online ) ,,Enigma’’ realizand emisiuni de varietati musicale. E inzestrata cu talent muzical si unul dintre visele ei este acela de a inregistra un C.D. cu muzica folk, inregistrare ce i-ar folosi intr-o ulterioara campanie umanitara de ajutare a oamenilor cu dizabilitati. Tot pentru o campanie umanitara a participat la TVR1 la o filmare. E fericita, in nefericirea ei, de faptul ca inca mai are simturile aproape de parametrii normali de functionare si crede cu tarie in sansele ei de recuperare aproape completa. In 2010 a fost la Spitalul Judetean din Oradea pentru recuperare si a reusit sa faca unele progrese, reusind sa se ridice din scaun si sa stea pe picioare aproximativ 30 de secunde. Este exemplul cel mai elocvent, pentru ea, ca se poate ridica si merge pe propriile picioare. Georgeta Constantin, e convinsa ca mai exista semeni de buna credinta, le cere ajutor, si spera ca-l va primi pentru a putea redeveni Georgeta Constantin din urma cu 19 ani.

ARE NEVOIE DE 50000 DE EURO, PENTRU A PUTEA MERGE DIN NOU PE PROPRIILE PICIOARE!
TELEFOANE: 0724 076 813; 0212 33 9 634


CONTURILE SUNT LA BANCA BRDE AGENTIA FLOREASCA PE NUMELE CONSTANTIN GEORGETA
RO 43BRDE 445 SV099 67 98 4450 in EURO;
RO 07 BRDE 445 SV 854 298 544 50 in LEI.

Adresa de facebook a Georgetei: http://www.facebook.com/constantin.georgeta.50


 

Autor Virgil Andronescu 04 Octombrie 2012, 13:37 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

libris.ro

 

 

Publicitate