Deputatul Ana Birchall cere convocarea Comisiei de buget pe problema creditelor în franci elvețieni

De AmosNews 18 Ianuarie 2015, 14:43 Social

Deputatul social-democrat Ana Birchall cere convocarea Comisiei pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților pentru susținerea soluțiilor propuse de ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, în urma discuțiilor cu reprezentanții Băncii Naționale.

"Am solicitat biroului Comisiei pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților să convoace în cel mai scurt timp membrii comisiei pentru a susține soluțiile propuse de ministrul Finanțelor, domnul Darius Vâlcov, în urma discuțiilor cu reprezentanții BNR și pentru promovarea altor măsuri legislative complementare pentru ajutorarea celor afectați de fluctuațiile cursului de schimb al francului elvețian", a transmis Ana Birchall într-un comunicat de presă.

"Amendarea OUG nr. 46/ 2014 privind re-scadențarea creditelor prin majorarea plafonului de la 2.200 lei brut la 2.500 lei net este un prim pas pentru ajutorarea a peste 80% dintre cei care au credite în franci elvețieni", a precizat Ana Birchall.

"Această măsură susținută complementar de adoptarea proiectului de lege pe care l-am inițiat privind conversia creditelor din monede străine în moneda națională având la bază Directiva Europeană 2014/17/UE a Parlamentului European și a Consiliului privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile rezidențiale și de modificare a Directivelor 2008/48/CE și 2013/36/UE și a Regulamentului (UE) nr. 1093/2010, precum și a altor facilități fiscale cum ar fi reducerea impozitului pe venit până la 900 de lei oferă tuturor românilor amenințați că își vor pierde agoniseala de o viață datorită creșterii ratelor bancare exclusiv din cauza fluctuațiilor de schimb valutar, soluții responsabile, care pot fi puse în practică, nu soluții demagogice și politicianiste", a mai spus Ana Birchall.

 

Autor AmosNews 18 Ianuarie 2015, 14:43 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii