Marioara Nistor întâlnire pe tema abandonului scolar, concluzii

De Redactia 06 Aprilie 2015, 15:09 Social

Marioarea NistorDeputatul UNPR Marioara Nistor a organizat joi, 2 aprilie 2015 evenimentul “Abandonul școlar- cauze și soluții”, în municipiul Brăila, cu prezența a peste 30 de cadre didactice, reprezentanți ai sindicatului învățământului, elevi și părinți.

Evenimentul nu a fost unul politic, ci unul social și cu o temă extrem de actuală,  care  a adus față în față persoane abilitate să discute și să analizeze această temă, dar, în același timp, să găsească soluții pentru ca fenomenul de abandon școlar să nu mai reprezinte o problemă în școala românească.

“Discuțiile au fost extreme de fructoase și țin să mulțumesc în mod deosebit participanților iar concluziile trase cred că vor reprezenta soluții viabile pentru modificarea legii educației, astfel încât abandonul școlar să nu mai reprezinte o problemă. Două soluții au fost însă unanim îmbrățișate de toți participanții: revizuirea manualelor și a programelor școlare, dar și prezența  în toate școlile a unui psiholog. Însă toate propunerile făcute pe parcursul acestor discuții  vor fi transmise Comisiei de Învățământ din cadrul Camerei Deputaților pentru a sta la baza modificărilor legislației în vigoare”, a declarat deputatul Marioara Nistor.

În încheierea evenimentului participanții au propus organizatorilor evenimentului ca astfel de întâlniri de lucru să fie cât mai dese și pe alte  probleme, la fel de actuale și de sensibile, astfel încât vocea celor afectați de aceste probleme să se facă mai bine auzită și, mai ales, să fie luate în seamă.

Deputatul Marioara Nistor a promis ca va fi întotdeauna ”puntea de legatură între legislativ și societatea civilă”.

 

Autor Redactia 06 Aprilie 2015, 15:09 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii