Administratiile locale vor fi atentionate de GNM cu privire la monitorizarea activitatilor de picnic din perioada Pastelui

De AGERPRES 13 Martie 2013, 08:45 Social
Directorul general al Directiei Generale Controlul Poluarii din cadrul Garzii Nationale de Mediu (GNM), Octavian Popescu, a declarat intr-o conferinta de specialitate ca administratiile locale vor fi atentionate de catre Garda Nationala de Mediu cu privire la gestionarea situatiei din teren în perioada sarbatorilor pascale, când majoritatea românilor ies la iarba verde.

România are o Lege a picnicului, care a intrat în vigoare în data de 27 martie 2012. Actul normativ prevede ca pot fi amenajate zone speciale pentru picnic pe domeniul public sau privat al statului sau al unitatilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilitati si facilitati pentru aceasta activitate si în care aprinderea focului este permisa. Acestea se vor gasi în parcuri si în zonele limitrofe ale padurilor situate în intravilanul localitatilor.

Persoanele care merg la picnic nu au voie sa spele obiectele folosite în apele din vecinatatea zonei speciale amenajate, sa hraneasca animalele salbatice, sa distruga plantele. Oamenii sunt obligati prin lege sa arunce deseurile doar în locurile special amenajate, sa aprinda focul doar în locurile special amenajate si sa-l supravegheze permanent, sa lase locul asa cum l-au gasit, sa nu arunce tigari sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, sa respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se pedepseste cu amenzi cuprinse între 100 si 5.000 de lei.

 

Autor AGERPRES 13 Martie 2013, 08:45 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii