ANOFM: Locuri de munca în constructii, în Israel, începând cu anul 2015

De Redactia 27 Ianuarie 2015, 12:21 Social

AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă anunţă cetăţenii români că pot obÅ£ine locuri de muncă în construcÅ£ii, în Israel, începând cu anul 2015. Angajarea se face în baza Protocolului privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrări temporare în domeniul construcÅ£iilor în Statul Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii, Familiei, ProtecÅ£iei Sociale ÅŸi Persoanelor Vârstnice din România ÅŸi Ministerul Afacerilor Interne din Israel, aprobat prin HG nr. 958/2014 si publicat în M.O. nr. 807/2014.

Protocolul este pus în aplicare de AgenÅ£ia NaÅ£ională pentru Ocuparea ForÅ£ei de Muncă din România ÅŸi Autoritatea pentru PopulaÈ›ie, Emigrare È™i Frontieră din Israel.

Persoanele interesate trebuie să aibă calificare/ experienţă în meseriile:
- dulgheri pentru cofraje de construcţie industrializată (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie);
- fierari-betoniÈ™ti, îndoirea fierului (cunoaÅŸterea citirii planurilor de construcÅ£ii este obligatorie);
- zidari-faianțari, acoperirea podelelor și pereților cu faianță (cunoaşterea citirii planurilor de construcţii este obligatorie);
- zidari-tencuitori pentru lucrări de tencuit.

De asemenea, cei interesaÈ›i trebuie să îndeplinească următoarele condiÈ›ii:
- să nu fi lucrat anterior în Israel;
- să nu aibă rude de gradul I care lucrează deja în această Å£ară, cu excepÅ£ia fraÅ£ilor;
- să nu aibă cazier judiciar;
- să fie apÅ£i psihic ÅŸi fizic de muncă intensă în condiÅ£iile climatice specifice statului de destinaÅ£ie, inclusiv muncă la înălÅ£ime ÅŸi manipulare de greutăţi;
- să nu sufere de anumite boli cronice.

Contractele de muncă se încheie pentru o perioadă de un an, cu posibilitatea de prelungire până la o durată maximă de 63 luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani.

Persoanele interesate se pot înscrie la agenÅ£ia judeÅ£eană pentru ocuparea forÅ£ei de muncă sau a municipiului BucureÅŸti din raza de domiciliu, cu următoarele documente:
- cerere tip;
- curriculum vitae;
- declaraţie-tip bilingvă;
- copie Carte de identitate;
- copie PaÅŸaport;
- copii ale actelor de studii şi de calificare (toate paginile scrise), după caz;
- copii ale documentelor care atestă experienÅ£a, vechimea în muncă, dupa caz;
- cazier judiciar valabil, în original.

Informații legate de cazare, asigurare medicală, transport, viză, modalitatea de recrutare, cheltuieli ocazionate de procesul de recrutare, condiţii de muncă şi de viaţă etc. se găsesc pe pagina web a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă - www.anofm.ro.

ANOFM - Serviciul Comunicare şi Secretariatul Consiliului de Administraţie

 

Autor Redactia 27 Ianuarie 2015, 12:21 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. turnescu ion 28 Mai 2015, 10:39

    eu stiu o multime de baieti care au fost plecati in israel, li sau primit dosarele la fel ca si mie ,dar dintre toti doar eu am fost respins de la proba de lucru .cum va explicati?

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii