Activitate caritabila a voluntarilor braileni de martisor

De A.Frangu 04 Martie 2014, 10:34 Social

Luni, 3 martie 2014, voluntarii aflalti în stagiu la Asociația Pro Democrația Club Brăila în cadrul proiectului “Voluntariatul – O provocare între generații“ au oferit martisoare si felicitari persoanelor vârstnice de la Caminul "Sfintii Apostoli Petru și Pavel" din Brăila. Au participat Nurullah Esendemir, Joana Pereira și Francisco Da Silva, voluntari aflati in stagiu la Asociatia Pro Democratia Club Braila si voluntarii din Cluburile pentru Democratie de la Colegiul Economic “Ion Ghica” și Liceul Tehnologic “Constantin Brâncoveanu”, coordonator profesor Oana Gheorghe.

Detalii in informarea de presa de mai jos:
Pentru această activitate voluntarii din stagiu și voluntari Clubului pentru Democrație din Liceul Tehnologic Constantin Brâncoveanu, sub atenta îndrumare a coordonatorului, profesor Oana Gheorghe, au lucrat pe parcursul mai multor săptămâni mărțișoare și felicitări pentru bunicuțele din acest cămin. Doamna profesor Argentina Chiru a îmbrățișat ideea și a mobilizat tineri voluntari din Clubul pentru Democrație al Colegiului Economic “Ion Ghica” pentru a participa la această activitate.

Pentru toți tineri, evenimentul a fost emoționant. “Prin această activitate voluntarilor din stagiu le-a mai trecut dorul de persoanele dragi de acasă, iar mamăițelor noastre dorul de nepoții lor” menționa doamna Petrica Dincă, unul dintre mentori lor.

“Sunteți primii care ne-ați trecut pragul acum, de mărțișor, de aceea se bucură atât de mult. Pentru ei este foarte important când cineva, care nu-i din cămin, se interesează să le mai facă și lor câte o bucurie, cu atât mai mult când este vorba despre tineri. Mare surpriză ne-ați mai făcut!” ne-a spus doamna Mariana Ioniță, ergoterapeut în cadrul acestui camin.

Voluntarii din stagiu și mentori lor nu sunt pentru prima oară în acest cămin. În cadrul altor activități au ascultat poveștile de viață ale vârstnicilor și s-au fotografiat alături de ei. Acum, le-au adus împreună cu mărtișoarele, în format printat, fotografii «de familie».
Legătura între generații trebuie cultivată plecând de la gesturile care, mici pentru unii, pot provoca o mare bucurie în sufletul altora.

 

Autor A.Frangu 04 Martie 2014, 10:34 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii