ANL a finalizat 136 de locuințe pentru tineri în municipiul Brăila

De Redactia 24 Septembrie 2014, 09:57 Social
Agenția Națională pentru Locuințe a finalizat 136 de locuințe pentru tineri în municipiul Brăila, județul Brăila, în cartierul Brăilița, Strada Viilor, Vadul Catagatei, Etapa III. Locuințele (106 apartamente cu două camere și 30 de garsoniere) au fost construite în cadrul Programului de construcții 'Locuințe pentru tineri, destinate închirierii', derulat de ANL și sunt repartizate în 11 blocuri cu regimul de înălțime S+P+2E+M (subsol, parter, 2 etaje și mansardă). Până în prezent, în cartierul Brăilița au mai fost finalizate 240 de locuințe pentru tineri, iar în municipiul Brăila au mai fost construite alte 624 de locuințe.

La recepția celor 136 de locuințe pentru tineri, organizată astăzi, 23 septembrie a.c., au participat secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Sirma Caraman, directorul general al Agenției Naționale pentru Locuințe, George Ciprian Stan, prefectul județului Brăila, Vasilică Vâlcu și primarul municipiului Brăila, Aurel Gabriel Simionescu.

***
Programul de constructii locuințe pentru tineri, destinate închirierii, a fost lansat de ANL în anul 2001.

Locuințele sunt construite pe terenuri puse la dispoziția Agentiei de către autoritățile publice locale, beneficiarii fiind tineri între 18 și 35 de ani, care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege pentru a putea accesa o astfel de locuință.

Accesarea se face prin depunerea de cereri la primării, care urmează să întocmească listele de repartiții și întocmirea dosarelor.

În prezent, în urma ultimelor modificări legislative, locuințele pentru tineri pot fi achiziționate de chiriasi, după o perioadă de închiriere de minimum un an, prin achitarea de rate lunare către autoritățile publice locale, prin contractarea de credite ipotecare, prin Programul Prima Casă sau cu achitarea integrală a prețului final din surse proprii.
 Valoarea de înlocuire care se utilizează în prezent la calcularea de către autoritătile publice locale a pretului de vânzare al locuintelor, stabilită prin Ordinul ministrului dezvoltării regionale si administratiei publice nr. 1391 din 30 iulie 2014 si valabilă până la data publicării următorului ordin în Monitorul Oficial al României, este 328 de euro / metru pătrat, inclusiv TVA.

ANL - comunicat de presa

 

Autor Redactia 24 Septembrie 2014, 09:57 Social
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii