Tratarea durerilor de gat

De Alexandrina Iordache 06 Decembrie 2011, 16:51 Secretele Bunicii
E vremea din ce in ce mai rece si apar durerile de gat. Iata cateva leacuri din batrani pentru calmarea sau diminuarea acestora:

Lamaia face foarte bine la gat. Taiati lamaia felii, pe care sa la mancati (fara coaja). Inca de la primele inghitituri gatul va ajunge sa se calmeze, incet, incet. Coaja de lamaie se arunca la cos.

Durerile in gat se calmeaza daca se bea ceai caldut cu coniac.Gargara cu apa cu sare pentru câteva minute calmeaza durere de gat.Eficienta este si gargara cu ceai de musetel.Se amesteca otet de mere, miere de albina si apa calda. Amestecul se bea cu inghitituri mici.Se face gargara, de trei ori pe zi, cu suc de lamîie stoarsa proaspat.

Se bea suc de ceapa stoarsa (ceapa se da pe razatoare, se pune apoi intr-un tifon si se stoarce zeama). Gustul nu este placut, dar da rezultate.Bunicile noastre foloseau un alt tratament eficient pentru gat: beau  o inghititura de petrol.

Cartofi rasi sunt buni pentru rosu în gât. Un leac eficient il constituie cataplasmele cu cartofi rasi stropiti cu spirt. Atentie, cartofii rasi pateaza. E bine sa-i puneti intr-un prosop si sa infasurati gatul timp de cateva minute.Cataplasmele de cartofi rasi sunt eficiente si pentru durerile de cap si calmeaza si tusea seaca.


 

Autor Alexandrina Iordache 06 Decembrie 2011, 16:51 Secretele Bunicii
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate