Previne si inlatura raceala cu leacurile bunicii

De Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2011, 18:00 Secretele Bunicii
Vremea rece ne bate la usa si odata cu ea si raceala. E bine sa ne amintim cateva retete ale bunicilor noastre pentru a o combate. Iata cateva remedii:

Simtiti ca va incearca o raceala? Puneti in ibric apa la fiert iarcand da in clocot adaugati o lingurita de scortisoara si cateva cuisoare. Dati deoparte lichidul, acoperiti-l doua minute. Strecurati-l apoi si amestecati-l cu o jumatate de lamaie stoarsa si o lingurita de miere. Beti-l cat mai fierbinte.

Sunteti racit? Incalziti intr-un ibric, pana la punctul de fierbere,1/4 l vin rosu + o lingurita de zahar + 2 cuisoare + scortisoara si o felie de lamaie. Aceasta va v-a scoate din incurcatura.Atentie insa: lichidul nu trebuie sa dea in clocot si trebuie baut cat mai fierbinte.

Faceti un suc din 2 portocale in care se adauga 2 lingurite de miere,1 paharel de rom si apa clocotita. Se bea seara, la culcare.

Vreti sa scapati de o gripa fara medicamente? Nimic mai simplu. Bunica a avut remediu si pentru aceasta. Mancati 1,5 kg mere pe zi, impartite in doua mese, vreme de 3-4 zile.

Iata o reteta extraordinara pentru a combate o raceala, oricat de rebela ar fi: se amesteca 3 linguri de tuica de prune tare cu 3 linguri sirop de brad. Pregatiti, intr-o cana mare, un ceai de violete sau iasomie. Turnati ceaiul fierbinte peste amestecul de tuica si sirop de brad. Se bea totul o data pe zi. 

 

Autor Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2011, 18:00 Secretele Bunicii
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii