Vaccinarea antigripală se va face gratuit

De AGERPRES 13 Septembrie 2011, 21:39 Sanatate
Ministerul Sănătăţii ia în calcul achiziţionarea unui milion de doze de vaccin gripal pentru sezonul 2011-2012, a declarat Oana Grigore, director de comunicare în Ministerul Sănătăţii.

Aceasta a precizat că vor fi vaccinate gratuit, potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), persoanele de peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, personalul medico-sanitar.

Vaccinul gripal sezonier 2011-2012 recomandat de OMS cuprinde trei tulpini, la fel ca şi anul trecut, respectiv A/California/7/2009/(H1N1), care este şi tulpina pandemică, A/Parth/16/2009(H3N2) şi B/Brisbane/60/2008.

Imunizarea populaţiei, conform prevederilor OMS, trebuie să fie făcută în perioada preepidemică, respectiv în lunile octombrie - decembrie.

Vaccinul nu este recomandat persoanelor cu hipersensibilitate la substanţele active, la oricare dintre excipienţi, la ou, la reziduuri din ou şi la proteine de găină. Durata imunităţii postvaccinare la tulpini similare sau strâns înrudite cu tulpinile vaccinului oscilează, dar este de obicei între 6 şi 12 luni.


 

Autor AGERPRES 13 Septembrie 2011, 21:39 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate