Renunţarea completă la carne favorizează accidentele cerebrale

De AGERPRES 05 Februarie 2011, 22:04 Sanatate
Excluderea completă a cărnii şi a produselor din carne din alimentaţie creşte riscul formării cheagurilor de sânge şi favorizează ateroscleroza, ceea ce în final poate duce la infarct miocardic şi accidente vasculare cerebrale, atenţionează cercetători de la Universitatea Zhejiang (China), după ce au analizat studiile şi articolele apărute în ultimii 30 de ani pe tema biochimiei vegetarianismului, potrivit revistei Focus.

Până acum se credea că persoanele care consumă carne sunt expuse într-un grad mai mare afecţiunilor de inimă şi accidentelor vasculare decât vegetarienii. Cu toate acestea, experţii nutriţionişti chinezi menţionează că alimentaţia vegetarienilor înregistrează carenţe semnificative de nutrienţii-cheie, inclusiv fier, zinc, vitamina B12 şi Omega-3.

Ca urmare, în sângele iubitorilor de alimente vegetale creşte nivelul de homocisteina şi se înregistrează o reducere a concentraţiilor de lipoproteine cu densitate mare, adică a colesterolului "bun", ceea ce declanşează bolile de inimă.

Astfel, recomandarea pentru vegetarieni de a creşte aportul de Omega-3 şi vitamina B12 are o bază ştiinţifică. Cele mai bune surse de Omega-3 sunt somonul, peştele gras şi nucile. Vitamina B12 se găseşte din belşug în fructele de mare, ouă şi laptele cu adaos de vitamine. În plus, aceste elemente se pot obţine şi din suplimentele alimentare.

 

Autor AGERPRES 05 Februarie 2011, 22:04 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate