Perioada virozelor va fi stapanita prin vaccinare gratuită antigripală

De AmosNews 03 Noiembrie 2011, 16:18 Sanatate
Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în săptămâna 24-30 octombrie 2011,  94 111 persoane s-au prezentat  la medic cu infecţii respiratorii acute, numărul lor fiind comparabil cu cel înregistrat în săptamâna precedentă. Peste 16 000 dintre aceştia au fost înregistraţi cu pneumonii, iar 78 000 cu viroze respiratorii.

Numărul cazurilor compatibile clinic cu gripa înregistrate la nivel naţional a fost mai mic comparativ cu cel înregistrat în săptămâna precedent (80 fata de 100). Pe treitoriul României nu s-au înregistrat cazuri de gripă confirmate cu laboratorul.
Doar în judeţele Harghita, Covasna, Ialomiţa, Buzău şi Sibiu incidenţa infecţiilor respiratorii depăşit semnificativ incidenţa medie calculată.

Ministerul Sănătăţii derulează şi anul acesta Campania de vaccinare gratuită antigripală.
În 2011, Ministerul Sănătăţii va achiziţiona 1 milion doze de vaccin gripal  pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire în cadrul campaniei de vaccinare gratuită antigripală din sezonul 2011-2012. 

Campania de vaccinare se derulează în două etape. În prima etapă, direcţiile de sănătate publică au achiziţionat 256 281 doze de vaccin gripal cu care s-a început imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, cu prioritate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC.
Restul de aproximativ 730 000 de doze de vaccin gripal vor fi achiziţionate de către Ministerul Sănătăţii, prin licitaţie publică, urmând ca acestea să fie distribuite în teritoriu după data de 15 noiembrie a.c., pentru continuarea campaniei.

 

Autor AmosNews 03 Noiembrie 2011, 16:18 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate