Finanțare europeană pentru un sistem de detectare a cancerului, la Cluj

De Redactia 05 Noiembrie 2018, 14:29 Sanatate

europeanUn proiect din România a fost selectat pentru cea mai recentă rundă de finanțare prin Instrumentul pentru IMM-uri (parte a programului Orizont 2020), care include în total 246 proiecte din 24 de țări. Finanțarea de 50.000 euro va sprijini Artificial Intelligence Expert (AIE) din Cluj-Napoca să dezvolte un sistem bazat pe inteligență artificială, pentru detectarea cancerului în formă incipientă.


Fondurile alocate vor ajuta AIE în primele demersuri, precum stabilirea de parteneriate, efectuarea de studii sau stabilirea unei strategii optime de afaceri pentru a aduce pe piață produsul final - AI-MICADIS - și a asigura astfel succesul acestui proiect.

Cele 246 de proiecte vor primi o finanțare totală de 12,2 milioane de euro, prin intermediul programului Orizont 2020, pentru a accelera dezvoltarea lor și a lansa mai rapid pe piață soluțiile inovatoare pe care le propun.

Majoritatea companiilor selectate pentru finanțare sunt din următoarele sectoare: tehnologie informațională și de comunicații (TIC), sănătate și inginerie. Cele mai multe sunt din Spania (33), Italia (28) și Elveția (23). Proiectele vizează o gamă variată de domenii, de la sisteme de reducere a noxelor la vehicule comerciale, soluții de reciclare a materialelor lemnoase sau de exploatare a datelor digitale, la securitatea cibernetică și, nu în ultimul rând, tratarea cancerului.

În total, Comisia Europeană a primit 2.111 propuneri în cadrul apelului de proiecte încheiat în luna septembrie 2018. Următorul apel prin Instrumentul pentru IMM-uri (Faza 1) este deschis până la data de 7 noiembrie 2019.

 

Autor Redactia 05 Noiembrie 2018, 14:29 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii