Braila: Campanie de donare de sange in Parcul Monument

De A.Frangu 09 Iulie 2013, 11:34 Sanatate
Vineri, 12 iulie 2013, între orele 8.30-12.00,brailenii sunt invitati in Parcul Monument din Braila la o campanie de donare de sange benevola. Actiunea este organizata de Asociatia React si Vodafone Romania impreuna cu Centrul de Transfuzii Braila.

Aceasta face parte din noua etapa a proiectului “O şansă pentru viaţa”, etapă ce presupune lansarea unui spot TV pentru promovarea donării de sânge neremunerate şi organizarea unei caravane mobile in cadrul careia publicul larg să poată dona sânge fără a primi recompense materiale.

Colectarea de sânge de la donatori voluntari, neremuneraţi, reprezintă piatra de temelie a oricărui sistem transfuzional care îşi propune să asigure în condiţii de siguranţă cantitatea de sânge şi preparate sanguine necesară spitalelor.

Pentru a putea deveni donator de sânge si pentru a avea un proces sigur, din punct de vedere transfuzional, atât pentru donator cât si pentru pacient, o persoană trebuie să fie sănătoasă si să îndeplinească următoarele conditii:

- Să aibă vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
- greutate 50-100kg femeile si 60-100kg bărbatii
- trebuie să nu fi suferit în ultimele luni interventii stomatologice şi chirurgicale
- să nu aibă/nu fi avut următoarele boli: hepatită (de orice tip), TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 4 dioptrii
- femeile să nu fie însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală.

Înainte de donare se recomanda consumarea unei căni cu ceai sau cafea, un mic dejun puţin consistent (legume, fructe dar fără multe proteine şi grăsimi). Nu se fumează înainte şi după donare cu o oră.

În urma donării, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului creste, riscul de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%.
Mai multe informatii despre donarea de sânge găsiţi pe www.pentruviata.org.

Oferă o şansă pentru viaţă! Donează sânge!

Programul de donare de sânge “O şansă pentru viaţa” derulat de Asociaţia React şi Vodafone România a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a sprijini sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 50.000 de litri de sânge care au salvat peste 150.000 de vieţi omeneşti, a fost realizat un studiu national privind „Motivatia si comportamentul donatorilor tineri”, o campania natională de informare și conștientizare privind importanța donării de sânge şi o campanie natională de informare a medicilor de familie despre donarea de sânge.


 

Autor A.Frangu 09 Iulie 2013, 11:34 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii