Asociația Help Autism a devenit organizație de utilitate publică

De Redactia 24 August 2018, 16:47 Sanatate

A fost aprobată hotărârea de Guvern prin care Asociația Help Autism dobândește statutul de utilitate publică. De mai mult de opt ani, asociația oferă servicii de diagnostic și terapie de recuperare și integrare pentru sute de copii, consiliere pentru părinți, formare pentru cadre didactice și personal calificat. Prin parteneriate public-private și campanii ample de conștientizare, contribuția Help Autism la o viață mai bună pentru copiii afectați și familiile lor, precum și la o societate educată cu privire la conștientizarea și acceptarea acestei tulburări, a depășit demult granițele capitalei. Cu peste 500 de copii sprijiniți, Help Autism este astăzi cea mai mare organizație din sfera autismului, din țară.  

Dincolo de condițiile legale întrunite pentru primirea statutului de utilitate publică, acest demers reprezintă, în primul rând, o recunoaștere a rolului important pe care organizația îl are în comunitate și o încurajare de a continua aceste eforturi.

Help Autism devine prima organizație neguvernamentală, care oferă servicii pentru copiii cu autism, declarată asociație de utilitate publică. Tocmai din acest considerent, noul statut deschide oportunități, nu doar pentru extinderea activității asociației, dar pentru întreaga comunitate formată în jurul cauzei.

În ultimii ani, pe lângă serviciile sociale oferite direct, reprezentanții Help Autism au avut și o implicare la nivelul elaborării de politici în domeniul autismului. Buna colaborare cu autoritățile publice, în special cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, a generat schimbări esențiale în abordarea problematicii autismului în țara noastră. Statutul de utilitate publică vine să consolideze cooperarea cu Ministerul pentru a furniza un număr cât mai mare de servicii.

În România, se estimează a fi peste 30.000 de copiii afectați de tulburarea de spectru autist. Diagnosticarea precoce și intervenția specializată reprezintă șansa lor de a deveni adulți recuperați și integrați în societate. Statutul de utilitate publică consolidează rolul de furnizor de servicii sociale al asociației și creează cadrul pentru a veni în întâmpinarea cât mai multor familii care luptă cu această tulburare, la nivel național.

 

Autor Redactia 24 August 2018, 16:47 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii