De ce sa optezi pentru procedura de scoatere alunite cu ajutorul laserului

De Frimu Ghinea 27 Ianuarie 2022, 14:29 Sanatate

alunite cu laserul

Majoritatea alunitelor nu provoaca discomfort si nici nu trebuie sa iti faci griji din cauza lor. Dar, ocazional, un medic poate recomanda ca o alunita sa fie indepartata, din mai multe considerente.

In alte cazuri, un pacient poate avea dorinta proprie de a indeparta o alunita din motive cosmetice sau pentru ca este situata intr-un loc in care incomodeaza. Astfel, procedura de scoatere alunite cu ajutorul laserului este foarte des intrebata in zilele noastre.

Procedura de indepartare alunite laser este o optiune excelenta pentru pacientii care cauta un tratament mai putin invaziv. Indepartarea cu laser minimizeaza, de asemenea, sansa de infectie si accelereaza vindecarea.

Ce presupune indepartarea alunitelor cu ajutorul laserului?

In timpul eliminarii alunitelor cu laser, exploziile de radiatii luminoase vor fi directionate catre alunita, descompunand celulele pielii din care este compusa. Precizia unui tratament cu laser inseamna ca numai alunita este indepartata, iar tesutul din jur este lasat intact si sanatos. Timpul de eliminare a alunitelor cu laser este minim, indepartarea fiecarei alunite durand doar cateva minute. Nu exista timp de nefunctionare asociat cu acest tratament, astfel incat pacientii pot reveni imediat la programul lor normal. Majoritatea pacientilor au nevoie de un singur tratament pentru a elimina alunita.

Cum va arata locul alunitei dupa tratament?

Dupa procedura de eliminare alunite laser este posibil ca locul respectiv sa fie de o nuanta rosiatica, care va disparea in cateva zile, formand o crusta. Cand crusta va cadea,  aproximativ o saptamana mai tarziu, locul unde a fost alunita va fi neted si de culoare roz pal. Pata se va lumina treptat si va continua sa se diminueze ca aspect in urmatoarele luni. Pacientilor li se cere de obicei sa se abtina de la a se machia pe locul de tratament pana dupa ce crusta a cazut.

Ce tipuri de alunite sunt cele mai potrivite pentru tratamentul cu laser?

Alunitele mici care nu sunt canceroase sunt candidatii ideali pentru indepartarea cu laser. Tratamentul cu laser ar trebui utilizat numai pe alunite pentru care nu este nevoie de biopsie, deoarece indepartarea cu laser nu produce o proba care poate fi trimisa la un laborator pentru testare. Indepartarea cu laser este o optiune buna pentru alunitele care sunt situate in zone greu accesibile, cum ar fi urechile sau fata. De asemenea, poate fi o modalitate eficienta de a elimina mai multe alunite intr-o singura sesiune de tratament.

Este laserul sigur?

Laserul Harmony XL PRO este o platforma laser cu 7 capete de tratament, pe care medicul le schimba in functie de problema cu care se confrunta pacientul.  Astfel, tratamentul cu laser este noninvaziv si complet sigur. Pacientilor care urmeaza acest tratament li se ofera ochelari de protectie pentru a-si proteja ochii in timp ce laserul este in uz.

Astfel, avantajul indepartarii cu laser a alunitelor consta in faptul ca este o optiune neinvaziva. Deoarece aceasta metoda de indepartare nu implica arderea sau taierea pielii, infectia este cu un risc mai mic, iar rata cu care pacientul se vindeca este mai rapida.

 

(P)

 

 

Autor Frimu Ghinea 27 Ianuarie 2022, 14:29 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii