5 modalități de a preveni infecţia urinară la femei

De Frimu Ghinea 27 Septembrie 2022, 20:05 Sanatate

infecţia urinară la femei

 

Există mai mulţi factori care favorizează apariţia infecţiilor urinare: un sistem imunitar slăbit, igiena necorespunzătoare a zonei genitale, unele anomalii ale aparatului urinar, premenopauza şi menopauza, anumite afectiuni cronice, deficitul anumitor vitamine şi minerale. abuzul de antibiotice, precum şi alimentaţia necorespunzătoare.

Persoanelor sensibile, predispuse la infecţii urinare li se recomandă următoarele:

Beți multă apă

Lipsa hidratării creşte şansele dezvoltării unei infecții urinare. Este bine să beţi apă pe tot parcursul zilei pentru a menţine hidratarea şi pentru a ajuta la eliminarea toxinelor. Evitați băuturile îndulcite, sucurile dietetice și cafeaua.

Urinați la timp

Dacă aveți o infectie urinara, ar trebui să mergeți la toaletă imediat ce aveţi nevoie să urinaţi, chiar dacă nu simțiți că aveți încă vezica plină. Acest lucru ajută la prevenirea dezvoltării bacteriilor. Cu cât bacteriile stau mai mult timp în vezica urinară, cu atât este mai probabil să provoace o infecție.

Încercați o baie caldă

Oricât de banal ar părea, o baie caldă poate ajuta la reducerea durerii și a urgenței asociate cu o infecție urinară. Studiile arată că apa caldă poate ajuta la reducerea nevoii de a urina şi poate chiar contribui la reducerea cantității de bacterii din vezica urinară.

Purtați lenjerie intimă din bumbac și țesături naturale

Atunci când alegeți lenjeria intimă, optați pentru bumbac, care permite pielii să "respire" și reduce riscul de iritații şi de infecție urinară. De asemenea, este recomandat să evitați țesăturile sintetice. Acestea includ nailon, poliester sau acrilic și amestecuri, care nu permit pielii să respire,  rețin bacteriile şi creează un mediu propice pentru dezvoltarea acestora.

Încercați suplimente alimentare naturale

Întotdeauna este mai bine să prevenim decât să tratăm, de aceea Urifast este un ajutor de nădejde împotriva infecțiilor urinare.

Urifast plicuri este un supliment alimentar natural, ce conține D-manoză 1500mg și ExocyanTM – extract concentrat pur standardizat de Merișor-canadian. Acestea sunt ingrediente naturale care acționează complementar și se potențează reciproc.

Urifast este un produs inovator care atenuează rapid simptomele (30-60 de minute) și previne recidivele (25% incidența de recurență), peste 80% din infecții fiind cauzate de E. Coli. Acesta oferă protecție dublă împotriva infecțiilor de tract urinar acute şi recurente şi poate fi administrat fără prescripție medicală.

Se recomadă 1 plic pe zi, dizolvat în 100 ml de apă rece.

Îl găsiți acum pe onlinefarmacia.ro la preț promoțional!

Dacă ați fost diagnosticat cu o infecție a tractului urinar, este important să înțelegeți cum să preveniți viitoarele infecții. Deși prevenţia nu este întotdeauna posibilă, aceste sfaturi vă vor ajuta să reduceți riscul infectării.

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 27 Septembrie 2022, 20:05 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii