4 moduri prin care scapi de constipatie in mod natural

De Frimu Ghinea 28 Septembrie 2022, 22:08 Sanatate

minunea naturii

Esti mereu balonat(a), dar timpul pierdut la baie este in zadar?

In fiecare zi iei laxative pentru constipatie ca sa poti merge la toaleta? Cel mai probabil suferi de o constipatie severa. Nu neglija constipatia, deoarece aceasta poate cauza in timp multe probleme de sanatate. Citeste in continuare daca vrei sa afli cum scapi de constipatie in mod natural.

Inainte sa vedem ce poti face pentru a scapa de constipatie, hai sa vedem care sunt cauzele aparitiei constipatiei:

  • Lipsa fibrelor din alimentatie

  • Hidratarea necorespunzatoare

  • Sedentarismul

  • Stresul si starea emotionala

  • Poate sa apara in acelasi timp cu alte afectiuni: hemoroizi, diabet zaharat, hipotiroidism

  • Mai poate sa apara ca efect secundar al administrarii unor medicamente (cum ar fi chimioterapia)

  • Tot in linie cu alimentatia deficitare, este atunci cand constipatia apare in timpul sarcinii.

Cum scapi de constipatie in mod natural in 4 pasi?

  • Introdu fibrele in alimentatia ta. Mare parte a fibrelor sunt necesare pentru functionarea normala a colonului, iar ele functioneaza ca o „matura” care curata colonul. Iata ce poti consuma: fructe, legume, seminte, cereale. Atentie, carnea si produsele de origine animala nu au fibre deloc! O alta solutie ar fi semintele de in, neaparat macinate, care sunt bogate in fibre si acizi grasi Omega 3 si ale caror efecte benefice pentru inima si sistemul circulator au fost deja demonstrate stiintific.

  • Hidrateaza-te corespunzator. E bine sa consumi macar 2,5 sau 3 L de lichide in fiecare zi, de preferat apa alcalina, necarbogazoasa. Incepe-ti fiecare zi cu 2 pahare de apa calduta in care poti stoarce sucul de la o lamaie proaspata. Ai grija ca apa rece sau apa cu gheata poate avea efect invers.

  • Fa miscare fizica in mod regulat. Fa miscare macar de 3-4 ori pe saptamana. Sportul are un impact pozitiv asupra organelor interne, imbunatateste alimentarea cu sange a intregului organism, reactiveaza intestinele si stomacul, pune limfa in miscare si detoxifica organismul.

  • Alege tratamente naturiste pe baza de suplimente alimentare pentru constipatie. Cei de la Minunea Naturii, prima farmacie naturopata din Romania, au creat un tratament constipatie foarte eficient, testat si validat de ei si de pacientii lor. Aceasta schema de tratament pentru constipatie contine o combinatie de remedii fitoterapice si gemoterapice cu actiune laxativa. Produsele din acest pachet natural sustin motilitatea gastrica si evacuarea naturala a bolului fecal:

  • Herbolax - combinatie de plante cu efect laxativ si de stimulare a motilitatii intestinale;

  • Polygemma Intestin Detoxifiere - regleaza functionalitatea si motricitatea intestinala, reechilibreaza flora intestinala, reduce infectiile si inflamatia de la nivelul intestinului subtire si gros;

  • ProCombo - probiotic si prebiotic natural care duce la refacerea florei intestinale saprofite.

Viata ta nu trebuie sa fie un calvar, chiar si cand te confrunti cu zile la rand de constipatie. Tine cont de aceste recomandari si vei uita de constipatie!

 

 

 

Autor Frimu Ghinea 28 Septembrie 2022, 22:08 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii