2 – 6 octombrie. Săptămâna conștientizării importanței donării de plasmă

De Comunicat 02 Octombrie 2023, 21:04 Sanatate

Săptămâna conștientizării importanței donării de plasmă

Terapiile bazate pe plasmă sunt singura opțiune de tratament pentru aproximativ 300.000 de pacienți din Uniunea Europeană.

În fiecare an, prima săptămână din octombrie este dedicată conștientizării importanței donării de plasmă. Aceasta este marcată la nivel internațional, cu scopul de a informa și educa populația cu privire la importanța plasmei, o componentă esențială a sângelui. În această perioadă sunt organizate evenimente și acțiuni de comunicare în întreaga lume pentru a încuraja și promova donarea de plasmă. Totodată, aceste evenimente au rolul de a exprima recunoștința față de donatorii de plasmă, care, prin actul lor, contribuie la salvarea de vieți umane.

Totodată, “Săptămâna conștientizării importanței donării de plasmă” are rolul de a sublinia importanța plasmei în dezvoltarea de medicamente, care reprezintă uneori singura șansă la viață pentru cei care suferă de afecțiuni precum imunodeficiențe primare și secundare, neuropatii, boli autoimune, hemofilie sau boli rare. Terapiile derivate din plasmă sunt medicamente unice, biologice, pentru care nu există alternativă terapeutică. Din păcate, plasma este o resursă rară, iar în prezent există un deficit de plasmă necesar pentru a satisface întreaga cerere din cadrul Uniunii Europene estimat la 3,8 milioane de litri. De aceea, donarea de plasmă este un act esențial, prin care mii de vieți sunt salvate anual.

 

Autor Comunicat 02 Octombrie 2023, 21:04 Sanatate
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii