Ziua Porţilor Deschise la sediul Ministerului Apărării Naţionale, 3 aprilie 2016

De Redactia 01 Aprilie 2016, 19:23 Romania

Sediul Ministerului Apărării Naționale va fi deschis publicului duminică, 3 aprilie, între orele 8.30 şi 13.00, cu prilejul aniversării Zilei NATO în România.
De asemenea, începând cu ora 9.00, publicul va putea asista la ceremonia militară dedicată aderării României la Alianța Nord-Atlantică.

În cadrul Zilei Porţilor Deschise, vizitatorii vor putea asista la un exerciţiu de mânuire a armamentului executat de militarii Brigăzii 30 Gardă "Mihai Viteazul" şi vor putea vizita o expoziţie exterioară de tehnică militară, precum şi alte expoziţii tematice.

Totodată, vor fi organizate standuri de prezentare ale Clubului sportiv al Armatei ”Steaua”, Editurii Militare, dar și standuri de inventică și tehnologii militare. În aula Ministerului Apărării Naționale vor putea fi vizionate filme cu tematică militară.

Jurnaliştii care doresc să asiste la ceremonia militară vor fi aşteptaţi duminică, începând cu ora 8.30, la Punctul de control nr. 3 (intrarea dinspre Hotel Marriott).

***
La 29 martie 2004, România a aderat în mod oficial la NATO, prin depunerea instrumentelor de ratificare la Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, statul depozitar al Tratatului Alianţei Nord-Atlantice.
Depunerea instrumentelor de ratificare a fost urmată, la 2 aprilie 2004, de ceremonia arborării oficiale a drapelului românesc la sediul NATO.

În baza Legii nr. 390 din 28 septembrie 2004, Ziua NATO în România se sarbătorește în fiecare an, în prima duminică a lunii aprilie. Ziua NATO este o sărbătoare publică dedicată democraţiei, spiritului european şi euroatlantic.

Secţia Presă

 

Autor Redactia 01 Aprilie 2016, 19:23 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii