Voiculescu află miercuri sentința în dosarul RCS&RDS

De AmosNews 27 Aprilie 2016, 10:51 Romania

Curtea de Apel București (CAB) anunță, miercuri, sentința în dosarul în care Dan Voiculescu și fiica sa, Camelia Voiculescu, sunt acuzați de șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

La ultimul termen al procesului, procurorul de ședință a cerut condamnarea la închisoare a inculpaților din acest dosar — Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu, Sorin Alexandrescu, Șerban Pop și George Daniel Matiescu, iar la individualizarea pedepselor să se țină seama de practica judiciară în materie, respectiv de dosarul în care Dan Diaconescu a fost condamnat la cinci ani închisoare tot pentru infracțiunea de șantaj prin intermediul unor mijloace mass-media.

În opinia procurorului, instanța ar trebui să dea în acest caz condamnări mai mari decât cele aplicate în dosarul lui Dan Diaconescu, deoarece este vorba de sume de ordinul milioanelor de euro.

În ceea ce-l privește de Dan Voiculescu, procurorul a cerut ca pedeapsa pe care o va primi acesta să fie contopită cu condamnarea de 10 ani închisoare din dosarul ICA, la care să se adauge un spor de pedeapsă.

De asemenea, reprezentantul DNA a cerut ca Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing să fie condamnate la plata unei amenzi și publicarea deciziei instanței, precum și reținerea formei agravante a infracțiunii de complicitate la șantaj în varianta prevăzută de Legea 78/2008 privind combaterea infracțiunilor de corupție.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați de șantajarea administratorului firmei RCS&RDS Ioan Bendei.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al ANAF Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing. Ei sunt acuzați în legătură cu folosirea acelor instituții media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

 

Autor AmosNews 27 Aprilie 2016, 10:51 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii