Concluzii în urma videoconferinței cu prefecții și autoritățile responsabile convocate de prim-ministrul Dacian Cioloș

De Redactia 21 Iunie 2016, 14:17 Romania

Prim-ministrul Dacian Cioloș a discutat în această dimineață cu prefecții și autoritățile centrale și locale responsabile despre consecințele fenomenelor meteorologice și hidrologice deosebite din ultimele zile.

În urma rapoartelor prezentate de prefecții județelor și de la nivelul Ministerului de Interne a rezultat că, în total, după fenomenele meteorologice extreme, s-au confruntat cu probleme, în proporții diferite, 164 de localități din 20 de județe ale României. În scop de prevenție au fost evacuate temporar, pe tot parcursul perioadei cu intemperii aproximativ 400 de persoane. Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a informat că 4000 de cadre ale ministerului pe care le conduce au intervenit în fiecare zi pentru a reduce consecințele fenomenelor meteorologice extreme.

Prim-ministrul Dacian Cioloș a primit asigurări că nu există nici o localitate izolată în acest moment și că nu mai există pericol iminent de inundații.

'Instituțiile abilitate au acționat la timp și au fost mobilizate resursele necesare pentru a interveni acolo unde a fost nevoie. Am vrut să am o evaluare directă de la prefecți și să aflu cum s-a acționat pentru a salva viețile și bunurile oamenilor.

Am solicitat autorităților locale o evaluare cât mai rapidă a pagubelor de până în acest moment. Am cerut miniștrilor de resort sa propună în ședința de guvern de săptămâna viitoare un pachet de măsuri de sprijin țintit și rapid, pentru a veni în ajutorul oamenilor și comunităților afectate.

Totodată, am cerut Ministerului Mediului să evalueze gradul de afectare al digurilor de protecție împotriva inundațiilor, pentru a preveni situațiile dificile care pot apărea de acum înainte.

Chiar dacă prognozele arată că, în următoarele zile, riscurile de inundații sunt reduse, perioada de instabilitate meteo, specifică acestei perioade, va continua. Am cerut tuturor să rămână vigilenți. Totodată, am fost informat că în perioada următoare poate apărea risc de secetă și caniculă. Din acest motiv, am cerut Ministerului Agriculturii să prezinte săptămâna viitoare o informare despre măsurile pe care le poate lua Ministerul pentru folosirea sistemelor de irigații, astfel încât să limităm posibilele pagube provocate de secetă', a declarat prim-ministrul Dacian Cioloș la finalul videoconferinței.

Biroul de presă

 

Autor Redactia 21 Iunie 2016, 14:17 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii