Târgul de Dinozauri

De Redactia 19 Martie 2013, 21:07 Romania
Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR) și Discovery Channel organizează în perioada 18 martie – 26 mai concursul ”Târgul de Dinozauri”. Destinat elevilor și profesorilor, Târgul de Dinozauri este o expozitie virtuală de proiecte cu dinozauri, realizate de echipe de elevi, coordonate de un profesor. 

”Mă bucur că pot lua parte la acest proiect care încurajează tinerii să aprecieze importanța educației științifice. Sunt sigur că echipele vor reuși să creeze exponate interesante și aștept cu nerăbdare să văd lucrările.” a declarat Eric Buffetaut, director de cercetare la Centrul Național de Cercetare Științifică din Franța, membru în juriul concursului. 

Dl. Buffetaut este cunoscut pentru studierea, impreună cu paleontologii români Dan Grigorescu și Csiki Zoltán, a uriașului Hatzegopteryx, un pterozaur azhdarchid de mari dimensiuni, descoperit în zona Hațegului.

”Dinozaurii sunt un subiect fascinant pentru copiii de toate vârstele, însă prin acest concurs vrem să testăm atât felul în care echipele își folosesc imaginația pentru a crea reprezentările unor animale dispărute, cât și acuratețea științifică a informațiilor pe care elevii le au despre dinozauri.” a afirmat Toma Pătrașcu, vicepreședinte ASUR.

Echipele se pot înscrie la concurs în perioada 18 martie – 7 aprilie. Jurizarea va fi realizată de paleontologi, profesori de biologie și reprezentanți ai organizatorilor, în perioada 13 - 26 mai. Trei dintre echipele participante la competiție au șansa de a câștiga echipamente HP ca premii, oferite de System Plus, unul dintre principalii parteneri HP din Romania. Fiecare elev din echipa câștigătoare va primi o imprimantă, iar profesorul coordonator un laptop. Echipele pot citi regulamentul complet și se pot înscrie pe siteul concursului: http://scoala.discovery.ro/targul-de-dinozauri/

 

Autor Redactia 19 Martie 2013, 21:07 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii