Spaniolii au început sa acorde autorizatii de munca pentru români

De AmosNews 10 Noiembrie 2011, 19:09 Romania
Administratia spaniola începe sa acorde autorizatii pentru românii care au un loc de munca. Acest lucru se întâmpla la mai putin de patru luni de la impunerea restrictiilor pentru români pe piata muncii din Spania.

Saptamana trecuta au aparut primele cazuri de romani care au obtinut autorizatie de munca, formalitatile de obtinere a acesteia nefiind dificile, insa, de cele mai multe ori aprobarea autorizatiei depinde si de bunavointa functionarilor spanioli.

Mai multe persoane au depus actele de trei luni si nu au primit inca raspuns, in timp ce o persoana a primit raspuns pozitiv in opt zile.
'Ii incurajam pe toti romanii care nu au dreptul de munca in Spania, insa pot demonstra ca pot avea un contract de munca de minimim un an, sa mearga la Politia pentru straini din Spania impreuna cu angajatorul si sa prezinte documentatia ceruta de ei pentru obtinerea autorizatiei de munca.

Apreciez pozitiv eforturile depuse de ministrul muncii din Romania prin echipa de lucru creata, care, alaturi de FADERE, a facut ca aceste restrictii sa fie mai putin dure pentru romanii din Spania', a declarat Daniel Tecu, presedintele FADERE (Federatia asociatiilor de romani din Europa).

 

Autor AmosNews 10 Noiembrie 2011, 19:09 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate