Sinistratii din judetul Galati, in atentia guvernului

De A.Frangu 20 Septembrie 2013, 00:46 Romania
In sedinta din 18 septembrie 2013 guvernul a aprobat ajutoare umanitare de urgenta si proiecte destinate lucrarilor de combatere a efectelor inundatiilor care au avut loc in judetul Galati, dupa cum urmeaza:
 
1. HOTARARE privind alocarea unei sume din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2013, pentru înlăturarea efectelor calamitătilor naturale produse în judetul Galati.

MDRAP a initiat o serie de măsuri care vizează următoarele aspecte:

• S-a aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2013 pentru Agentia Natională pentru Locuinte. Conform rectificărilor bugetare, pentru anul 2013, ANL estimează venituri totale de 147.254 mii lei si cheltuieli totale de 174.367 mii lei.

• S-a initiat Programul ”Reconstructia, consolidarea si repararea caselor de locuit distruse sau avariate de calamitătile naturale din anul 2013”. Casele distruse se reconstruiesc cu finantare de la bugetul de stat în cazul în care nu pot fi reconstruite în regie proprie de către proprietarii acestora datorită incapacitătii fizice si/sau a lipsei surselor de finantare pentru contractarea lor cu prestatori de servicii specializati.

De asemenea, programul vizează achizitionarea în mod centralizat a materialelor de constructie pentru consolidarea si repararea în regie proprie de către proprietari a caselor avariate. Programul se realizează prin contractarea lucrărilor de executie de către Agentia Natională pentru Locuinte. Tot prin ANL se va realiza achizitionarea, în mod centralizat, a materialelor destinate consolidării si reparării caselor avariate.

• Se alocă, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului, suma de 7.141.308,80 lei pentru bugetele locale ale unor unităti administrativ teritoriale din judetul Galati pentru limitarea efectelor negative produse din cauza calamitătilor naturale.

• S-a suplimentat bugetul MDRAP cu suma de 19.859 mii lei, din Fondul de interventie la dispozitia Guvernului pe anul 2013, la Capitolul 70.01 ”Locuinte, servicii si dezvoltare publică”. Această sumă va fi folosită pentru reconstructia/reabilitarea unui număr de 227 case de locuit prin Programul ”Reconstructia, consolidarea si repararea caselor de locuit distruse sau avariate de calamitătile naturale din anul 2013”

2. HOTĂRÂRE privind aprobarea scoaterii din rezervele de stat a unor cantităţi de produse şi acordarea acestora ca ajutor umanitar intern de urgenţă, cu titlu gratuit, pentru populaţia din judeţul Galaţi şi constituirea unui stoc de urgenţă

Guvernul a adoptat această Hotărâre prin care se aprobă scoaterea din rezervele de stat si acordarea ca ajutor umanitar din urgentă, cu titlu gratuit, în limita sumei de 2.155 mii lei a unor cantităti de conserve, alimente de bază, pături si saltele, precum si combustibil pentru ajutorarea persoanelor sinistrate ca urmare a ploilor abundente din perioada 11-13 septembrie 2013 din judetul Galati.

 

Autor A.Frangu 20 Septembrie 2013, 00:46 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii