Expoziția 100 de ani în silvicultură în România dedicată Centenarului Marii Uniri

De Redactia 05 Septembrie 2018, 22:09 Romania

expozitieRegia Nationala a Padurilor – Romsilva a inaugurat miercuri, 5 septembrie, la Muzeul Cinegetic al Carpatilor ”Posada”, Expozitia Jubiliara ”100 de ani de silvicultura in Romania”, eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri din 1918, cand toate provinciile locuite de romani s-au unit intr-un singur stat.

La vernisajul expozitiei au participat Ioan Denes, ministru al Apelor si Padurilor, Ciprian Dragos Pahontu, director general al Romsilva, reprezentanti ai Agentiei ”Moldsilva” din Republica Moldova, silvicultori in activitate sau pensionari, reprezentanti ai sindicatelor din silvicultura, ai mediului academic sau cercetatori, membri ai organizatiilor profesionale, precum si reprezentanti ai autoritatilor locale.

Expozitia Jubiliara ”100 de ani de silvicultura in Romania” cuprinde peste 600 de piese, intre care amenajamente silvice vechi de peste un secol, harti, carti vechi, reviste de colectie, unelte si instrumente folosite de-a lungul timpului in silvicultura, uniforme, masini de calcul, precum si fotografii si filme de epoca, prezentate interactiv. Expozitia prezinta, in detaliu, activitatea silvicultorilor romani de-a lungul ultimului secol si modul cum au gestionat padurile din Romania, dupa Marea Unire din 1918.

Evenimentul este organizat de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva sub egida Ministerului Apelor si Padurilor, in colaborare cu Asociatia Administratorilor de Paduri din Romania, Agentia ”Moldsilva” din Republica Moldova, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Silvicultura ”Marin Dracea”, Federatia Sindicatelor din Silvicultura ”Silva”, Asociatia Pensionarilor Silvici din Romania, Societatea ”Progresul Silvic”, Facultatea de Silvicultura si Exploatari Forestiere din Brasov, Colegiul Silvic ”Theodor Pietraru” din Branesti si Colegiul Tehnic Forestier din Câmpina.

In acest an, Ministerul Apelor si Padurilor si Regia Nationala a Padurilor – Romsilva marcheaza Centenarul Marii Uniri din 1918 prin mai multe evenimente. Silvicultori din România si Republica Moldova au aniversat in luna aprilie Centenarul Unirii Republici Democrate Moldovenesti cu Regatul României, prin plantarea simbolica a ”Padurii Centenar” pe ambele maluri ale raului Prut, iar in aceasta luna va fi inaugurat ”Punctul Fratiei Neamului Românesc”, un obiectiv ridicat de silvicultori la punctul de intalnire a celor trei mari provincii istorice romanesti, Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania.

Regia Nationala a Padurilor – Romsilva administreaza 3,14 milioane de hectare de paduri proprietatea publica a statului si 22 de parcuri nationale si naturale cu o suprafata de aproximativ 850 de mii de hectare.
 
 BIROUL DE PRESA AL REGIEI NATIONALE A PADURILOR – ROMSILVA

 

Autor Redactia 05 Septembrie 2018, 22:09 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii