Românii, de pe ambele maluri ale Prutului, au manifestat, la Bucuresti, pentru Unire

De Alexandrina Iordache 20 Octombrie 2013, 20:08 Romania
Duminica, 20 octombrie 2013, steaguri tricolore şi mesaje personalizate, alături de un imens drapel tricolor cusut şi adus de basarabenii de la Chişinău, au fost purtate de către manifestanţii pentru Basarabia, din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului.

Peste 10.000 de românii au cerut transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională în cadrul celei mai ample manifestaţii stradale pentru Basarabia.


Marius Cazacu, originar din Bălţi, a precizat că românii basarabeni au venit la Bucureşti pentru a cere Unirea. "Aici suntem acasă", a punctat acesta iar Cristian David, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al marşului, a declarat:

"Reprezentăm în stradă vocea marii majorităţi a poporului român care îşi doreşte ca Basarabia să fie prioritate naţională. Vin să o demonstreze atât cele 117.000 de semnaturi colectate din toate judeţele ţării pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, cât şi cele mai recente cercetări sociologice ale căror rezultate plasează Unirea printre subiectele de maxim interes pentru români”.

Evenimente similare au avut loc duminică si în Paris, Roma, Barcelona şi New York, la iniţiativa comunitătilor de cetăţeni ai României si Republicii Moldova care lucrează în străinătate.
Curentul unionist de pe ambele maluri ale Prutului este într-o continuă ascensiune, dovadă fiind numărul tot mai ridicat, de la an la an, al participanţilor la manifestaţiile pentru Unire.


Platforma Civică Acţiunea 2012

 

Autor Alexandrina Iordache 20 Octombrie 2013, 20:08 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate