Candidatura României pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor din 2022 pe masa Consiliului UIT

De Redactia 11 Iunie 2019, 22:20 Romania

În cadrul reuniunii Consiliului Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (UIT), care are loc în perioada 10 – 20 iunie 2019 la Geneva, președintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a prezentat candidatura României pentru găzduirea Conferinței Plenipotențiarilor UIT din anul 2022 și a obținut acordul ţărilor membre pentru aceasta. ”Este o mare onoare pentru noi să primim girul statelor membre ale Consiliului UIT, care reflectă încrederea de care se bucură România în sectorul IT&C la nivel mondial. Organizarea celei mai importante Conferințe a UIT în 2022 (PP-22) va consolida influența regională și internațională a țării noastre într-un domeniu extrem de important și dinamic, aducând beneficii de ordin politic, diplomatic, economic și social”, a declarat Sorin Grindeanu, președintele ANCOM.

Candidatura țării noastre a fost aprobată de Guvernul României prin Memorandum în data de 4 aprilie 2019 și a fost depusă printr-o scrisoare oficială către Secretarul General al UIT.

Desemnarea statului gazdă a Conferinței Plenipotențiarilor UIT se face în două etape: în această primă etapă, România a primit acordul unanim al celor 48 de state membre ale Consiliului UIT. În perioada următoare, Secretarul General al Uniunii va consulta toate cele 193 de state membre ale UIT cu privire la organizarea PP-22 la București.

Conferința Plenipotențiarilor UIT 2022
Potrivit Constituției UIT, Conferinţa Plenipotenţiarilor este organismul suprem al Uniunii și are rolul de a adopta politica generală a UIT, planurile strategice şi financiare ale organizației şi de a alege conducerea acesteia (Consiliul UIT – mandatar al Conferinței Plenipotențiarilor, Secretarul General, Secretarul General adjunct, Directorul Biroului de Radiocomunicații, Directorul Biroului de Standardizare, Directorul Biroului de Dezvoltare și membrii Consiliului pentru Reglementări Radio). În cadrul acestui eveniment se decide viitorul organizaţiei în ansamblul său, capacitatea de a influența direcţii specifice legate de domeniul IT&C, cum ar fi convergența tehnologiilor, dezvoltarea Internetului şi serviciul universal.

Cea de-a 21-a ediție a Conferinţei Plenipotenţiarilor UIT din 2022 se va desfășura pe parcursul a trei săptămâni și va întruni peste două mii de participanți, inclusiv șefi de guvern, miniștri și alți delegați din cele 193 de state membre ale Uniunii, precum și reprezentanți ai companiilor de top din domeniul IT&C, ai instituțiilor academice și ai organismelor naționale, regionale și internaționale de profil.

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) este instituția care protejează interesele utilizatorilor de comunicații din Romania, prin promovarea concurentei pe piața de comunicații, administrarea resurselor limitate, încurajarea investitților eficiente în infrastructura și a inovației. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitați www.ancom.org.ro, www.portabilitate.ro și www.veritel.ro. Pentru a testa și monitoriza calitatea serviciului de internet, accesați www.netograf.ro.

 

Autor Redactia 11 Iunie 2019, 22:20 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii