România a obtinut 99 medalii la IWCB 2013

De Frimu Ghinea 04 Iunie 2013, 13:14 Romania
Marti, 4 iunie 2013, ora 19,00, va avea loc Gala de premiere International Wine Contest Bucharest (IWCB) 2013. Ceremonia se va desfăsura la Biblioteca Natională a României, anunta Ministerul Agriculturii printr-un comunicatul de presa.

La Gală vor fi prezenti producători, importatori, reprezentanti ai mass-media, parteneri IWCB, precum si oficialităti.

Concursul International de Vinuri Bucuresti este cel mai reprezentativ concurs de vinuri din România, desfăsurat sub tutela OIV (Organizatia Internatională a Viei si Vinului) si sub cea a Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale si este organizat de către ONVPV (Oficiul National al Viei si Produselor Vitivinicole) în parteneriat cu ADAR (Asociatia Degustătorilor Autorizati din România) si ASER Wineconsulting.

Anul acesta s-au înscris în Concurs 541 de probe din 18 tări, nivelul de participare al vinurilor din străinătate continuând trendul ascendent din ultimii doi ani, ajungând la 42 % din total probe înscrise în Concurs. Astfel, au trimis probe spre evaluare producători din: România, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Chile, Africa de Sud, Republica Moldova, Argentina, Australia, Austria, Azerbaijan, Muntenegru, Liban, Ungaria, USA/California, Bulgaria, Noua Zeelandă.

Juriul internafional, organizat pe 3 comisii, a avut în componența sa 10 jurati străini si 7 jurati români. Din România au trimis probe spre jurizare 43 producători români ei 13 importatori.

Conform Regulamentului OIV, se acordă medalii numai pentru 30% din vinurile care au punctaj de premiere, păstrându-se, astfel, standardul ridicat al competitiei si al vinurilor medaliate, în folosul consumatorului.

S-au acordat un număr de 163 medalii, 64 Medalii de Aur si 99 Medalii de Argint. România a obținut 99 medalii (39 Medalii de Aur si 60 Medalii de Argint).

Rezultatele IWCB 2013 sunt disponibile pe site-ul oficial al Concursului în sectiunea REZULTATE IWCB 2013.


 

Autor Frimu Ghinea 04 Iunie 2013, 13:14 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii