Elaborarea proiectului de hotărâre a Guvernului privind organizarea și funcționarea Rețelei electorale naționale

De Comunicat 20 Iunie 2022, 17:58 Romania

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că a elaborat și lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre a Guvernului privind organizarea și funcționarea Rețelei electorale naționale.

Prin proiectul de act normativ se propune reglementarea atribuțiilor, structurii, organizării și funcționării Rețelei electorale naționale, modul de organizare și desfășurare a ședințelor structurilor de lucru ale acesteia, precum și stabilirea indemnizațiilor ce revin membrilor acesteia.

Rețeaua electorală națională, va fi un organism fără personalitate juridică care va funcționa sub coordonarea președintelui Autorității Electorale Permanente, având următoarele obiective:
- asistarea Autorității Electorale Permanente la elaborarea, integrarea, corelarea și monitorizarea politicilor privind securitatea și reziliența sistemului electoral românesc;
- asistarea Autorității Electorale Permanente la efectuarea activităților de implementare și operaționalizare a Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal;
- asistarea Autorității Electorale Permanente la elaborarea, implementarea și operaționalizarea sistemelor și aplicațiilor informatice utilizate în procesele electorale.

Proiectul de act normativ a fost publicat pe site-ul Autorității Electorale Permanente www.roaep.ro la data de 20 iunie 2022.

Observaţiile şi propunerile privind proiectul de act normativ menţionat pot fi transmise la adresa de e-mail legislatie@roaep.ro până la data de 1 august 2022.

 

Autor Comunicat 20 Iunie 2022, 17:58 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii