Recomandări ale Crucii Roşii Române pentru populaţia din zone cu risc de inundaţii

De AGERPRES 29 Februarie 2012, 12:22 Romania
Crucea Roşie Română recomandă populaţiei care se află în zone cu risc de inundaţii să construiască bariere pentru a împiedica apa să ajungă la clădiri şi să fie pregătită tot timpul pentru a eventuală evacuare.

"Adunaţi un set de provizii pentru dezastre: apă potabilă, alimente, aparat de radio cu baterii, lanternă, baterii de schimb, îmbrăcăminte călduroasă, medicamentele personale. Învăţaţi cum să întrerupeţi utilităţile, cum ar fi alimentarea cu curent electric, gaz şi apa, de la întrerupătoarele şi supapele principale. Construiţi bariere pentru a împiedica apa să ajungă în clădire", recomandă, printre altele, Crucea Roşie, potrivit comunicatului de presă.

Peste 60 de tone de alimente, apă, pături, îmbrăcăminte şi lemne pentru foc au fost direcţionate în zonele afectate de zăpezi din judeţele Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Tulcea şi Mehedinţi până miercuri de către Crucea Roşie Română, precizează sursa citată.

Potrivit comunicatului, Crucea Roşie Română este pregătită permanent să intervină de urgenţă în sprijinul populaţiei afectate de dezastre cu alimente, apă, corturi, cearşafuri, pături, saci de dormit, cizme de cauciuc, paturi pliante, dezinfectant şi alte materiale de strictă necesitate.

"Depozitele filialelor de Cruce Roşie din toată ţara sunt aprovizionate cu materiale pentru acoperirea nevoilor a 5.000 de persoane. În funcţie de evoluţia situaţiei, Crucea Roşie Română poate suplimenta depozitele zonale cu materiale de primă necesitate din stocul de urgenţă al depozitului central al CRR", precizează comunicatul de presă.

 

Autor AGERPRES 29 Februarie 2012, 12:22 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii