Prevenirea muncii la negru

De AmosNews 18 Septembrie 2011, 18:19 Romania
În perioada mai – august a.c., poliţiştii structurilor de investigare a fraudelor au înregistrat peste 1.400 de dosare penale referitoare la fapte comise în legătură cu utilizarea forţei de muncă. Totodată, pentru neregulile constatate în urma verificărilor efectuate împreună cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în domeniu, au fost aplicate aproape 48.000 de sancţiuni contravenţionale.

Inspectoratul General al Poliţiei Române, în colaborare cu Jandarmeria Română, Inspecţia Muncii şi Garda Financiară a iniţiat, la data de 27 aprilie a.c., Planul comun de acţiune având ca obiect desfăşurarea, în perioada 3 - 31 mai
a.c., de acţiuni de control în vederea reducerii incidenţei muncii nedeclarate şi a combaterii evaziunii fiscal, rezultată din munca la negru. Având în vedere rezultatele pozitive obţinute în acţiunile de control desfăşurate în luna mai, s-a prelungit perioada de aplicabilitate a Planului.
 
Astfel, în perioada 2 mai – 31 august a.c., poliţiştii de investigare a fraudelor au participat la efectuarea a peste 31.000 de acţiuni de control, desfăşurând în principal activităţi în vederea identificării şi cercetării faptelor ce sunt incriminate ca infracţiuni în materia angajării şi utilizării forţei de muncă.
În timpul acţiunilor de control au fost înregistrate 1.421 de dosare penale referitoare la fapte comise în legătură cu utilizarea forţei de muncă, au fost soluţionate 645 de dosare penale, în 552 de dosare penale s-a dispus începerea urmăririi penale, iar în 73 de dosare penale au fost propuse alte soluţii.
În dosarele penale în care s-a dispus începerea urmăririi penale s-au constatat 682 de infracţiuni, dintre care 89 de infracţiuni prevăzute în Legea nr.


53/2003 (Codul Muncii) modificată şi completată prin Legea nr. 40/2011(primirea la muncă a mai mult de 5 persoane, indiferent de cetăţenia acestora, fără încheierea unui contract tindividual de muncă) şi 593 de alte infracţiuni specifice legislaţiei care reglementează utilizarea forţei de muncă.


 

Autor AmosNews 18 Septembrie 2011, 18:19 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate