Platforma Civică Acţiunea 2012 face un miting unionist la Sibiu

De Redactia 06 Septembrie 2012, 21:01 Romania
Filiala de la Sibiu a Platformei Civice ACŢIUNEA 2012 organizează duminică, 9 septembrie, de la ora 15:00, Marşul pentru Unirea Basarabiei cu România. Traseul manifestaţiei va avea drept punct de pornire Casa de Cultură a Sindicatelor, va cuprinde Pasajul Dumbrava, Teatru, Aleea Cazarma 90 şi va continua pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, până în Piaţa Mare.

În cadrul evenimentului, participanţii vor dezlipi de pe Podul Minciunilor mesaje scrise ale propagandei ruseşti care neagă identitatea naţională a românilor din stânga Prutului, precum ,, Moldovenii şi românii sunt popoare diferite”, ,, Limba română vorbită în Basarabia este o limbă inferioară”, ,,În Republica Moldova, românii reprezintă o minoritate de 2%” sau ,, Rusia a eliberat Basarabia de sub ocupaţie românească” şi vor scanda adevărul istoric: ,,Basarabia e România! Basarabia este pământ românesc!”. Prin această acţiune, Sibiul va transforma Podul  Minciunilor într-un Pod de Flori.

Marşul unionist de la Sibiu este menit să îi informeze şi să îi sensibilizeze pe ardeleni cu privire la realităţile cotidiene din Basarabia, precum şi să rememoreze spiritul, cultura şi valorile comune ale aceluiaşi popor, separat astăzi de o graniţă artificială.

Podul Minciunilor din Sibiu este pasarela pietonală care leagă Piaţa Mică de Piaţa Huet. Cea mai cunoscută legendă care circulă despre acesta este că podul are urechi şi o putere greu de imaginat astfel că, la fiecare minciună auzită, el începe să geamă din toate încheieturile şi se prăbuşeşte, aducând mincinosul cu picioarele pe pământ.

 

Autor Redactia 06 Septembrie 2012, 21:01 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate