Norul radioactiv din Japonia este deasupra României, nu contine concentratii mari de poluanti

De AGERPRES 31 Martie 2011, 23:04 Romania
Norul radioactiv provenit din Japonia în urma incidentului de la centrala nucleara de la Fukushima se afla, în prezent, deasupra României, dar, potrivit specialistilor români, acesta nu prezinta valori mari de radioactivitate.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, masa de aer care traverseaza România în aceasta perioada nu are concentratii mari de radioactivitate, masuratorile efectuate pâna în prezent indicând faptul ca valorile concentratiei de ozon total sunt obisnuite pentru aceasta perioada a anului, pentru latitudinile medii ale Europei.

Totodata, prognozele realizate de catre institutiile europene specializate arata ca, în perioada urmatoare, concentratiile de ozon din România vor ramâne apropiate de valorile normale pentru aceasta perioada a anului, precizeaza ANM.

Si prognozele realizate de catre institutiile europene specializate arata ca în perioada urmatoare (30 martie - 5 aprilie 2011) concentratiile de ozon din România vor ramâne apropiate de valoile normale pentru aceasta perioada a anului.

Organizatia Meteorologica Mondiala (OMM) a activat, în data de 12 martie a.c, la solicitarea Agentiei Internationale de Energie Atomica (AIEA), Centrele Meteorologice Regionale Specializate. Aceste Centre au responsabilitatea de a realiza prognoze ale traiectoriilor si dispersiei norului de poluant radioactiv emis de Centrala Nucleara Fukushima.


 

Autor AGERPRES 31 Martie 2011, 23:04 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii