MTI: 22 drumuri nationale si A2 închise; 35 trenuri sunt anulate, circulatia pe aeroporturi se desfasoara normal

De AGERPRES 04 Februarie 2012, 11:37 Romania
Un numar de 22 drumuri nationale si Autostrada Bucuresti - Constanta ramân închise, însa multe dintre aceste drumuri ar putea fi deschise, cu restrictii de tonaj, a anuntat sâmbata, Cristian Andrei, director de întretinere în Compania Nationala de Drumuri (CNADNR), cu ocazia Comandamentului de iarna de la Ministerul Transporturilor si Infrastructurii.

"Multe din cele 22 de drumuri nationale vor fi redeschise în cursul zilei, cel mai probabil cu restrictii. În perioada imediat urmatoare se vor produce ploi care, asociate cu temperaturi negative la nivelul solului, vor produce polei pe reteaua de drumuri. Vom actiona cu material antiderapant pentru ca circulatia sa se desfasoare în siguranta", a precizat reprezentantul CNADNR.

În ceea ce priveste circulatia pe calea ferata, patru linii de cale ferata sunt închise, iar 35 de trenuri sunt anulate, în special trenuri cu rang personale pe rute nesolicitate, iar echipele CFR actioneaza cu 148 mijloace pentru deszapezirea celor zece sectii de circulatie închise la aceasta ora. "Sunt anulate 35 de trenuri, patru sectii feroviare sunt închise, pe relatiile Urziceni - Slobozia, Bucuresti Sud - Oltenita, Chiajna - Jilava si Ploiesti Sud - Urziceni.Nu se înregistreaza întârzieri semnificative la trenurile interne, doar la cele internationale, acestea având la intrarea în tara întârzieri de peste 300 de minute ", a declarat Adrian Vlaicu, consilier la CFR Calatori.

Reprezentantii MTI au anuntat ca circulatia pe aeroporturile din România se desfasoara normal. "Toate aeroporturile sunt deschise traficului aerian, la Aeroportul Henri Coanda avem o întârziere. De asemenea, se înregistreaza trei întârzieri la Aeroportul din Baneasa. Echipele intervin pe toate aeroporturile pentru a asigura desfasurarea traficului în conditii optime ", a precizat Claudia Vârlan, director general Autoritatea Aeronautica Civila Româna (AACR).

În domeniul naval, la ora 9.00, erau închise: Portul Midia si Portul Medgidia, Canalul Poarta Alba - Midia Navodari si Canalul Bara - Sulina. De asemenea, patru nave de pasageri sunt blocate la kilometrii 312 si 313. "Ramân în continuare închise cursele de persoane pe rutele: Crisan - Carorman, Crisan - Mila 23, Tulcea - Periprava, Tulcea - Sf. Gheorghe si Tulcea - Sulina. Dupa ora 10.00 începem unele curse între Tulcea si Sulina, pâna la reluarea circulatiei, pentru a asigura aprovizionarea cu alimente si apa a locuitorilor din zonele respective ", a spus Mircea Staicu, secretar general adjunct în Ministerul Transporturilor si Infrastructurii

 

Autor AGERPRES 04 Februarie 2012, 11:37 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate