Marş pentru Basarabia, de la Guvern la Parlament, pe 20 octombrie 2013

De Alexandrina Iordache 14 Octombrie 2013, 12:06 Romania
Duminică, 20 octombrie, la ora 14:00, în Piaţa Victoriei din Bucureşti va avea loc cea mai amplă manifestaţie stradală care are drept scop transformarea unirii cu Republica Moldova într-o prioritate naţională, precizeaza comunicatul de presa al Platformei Civice Acţiunea 2012.

Mii de steaguri tricolore şi mesaje personalizate pentru fraţii de peste Prut vor fi purtate de către manifestanţii pentru Basarabia din faţa Guvernului României până la Palatul Parlamentului (Parcul Izvor).

După ce peste 117.000 de români au semnat pentru o lege menită să aducă Basarabia mai aproape de casă, participanţii la manifestaţie vor solicita adoptarea acestui proiectul legislativ de către Parlamentul României.

Totodată, din solidaritate cu Republica Moldova,  ei vor ieşi în stradă în semn de sprijin faţă de şantajul comercial la care aceasta este supusă de către Rusia. "Deportări, înfometări, crime şi mai recent embargo-ul la importul de vinuri sunt câteva dintre metodele prin care Rusia a încercat să îi înstrăineze pe români de români. Îi aşteptăm pe toţi bucureştenii să vină la eveniment cu un steag naţional pentru a arăta că tricolorul ne uneşte pe toţi”, a declarat av. dr. Mihai Nicolae, co-preşedinte al Platformei Civice Acţiunea 2012, principalul organizator al "Marşului pentru Basarabia”.

87,25% dintre români sunt de acord cu unirea Basarabiei cu România, potrivit unui sondaj de opinie efectuat la nivel naţional, în 2012, de Centrul Român de Studii şi Strategii.

 

Autor Alexandrina Iordache 14 Octombrie 2013, 12:06 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate