Președintele Klaus Iohannis în vizită oficială la Casa Albă. Discuții despre apărare, vize şi energie

De AmosNews 20 August 2019, 20:39 Romania

Iohannis si Trump la Casa Alba

Întâlnire de grad zero pentru România la Casa Albă. Preşedintele Klaus Iohannis va fi primit de liderul american Donald Trump. La întâlnirea din această seară, cap de afiş pe agenda discuţiilor sunt relaţiile militare şi cele din domeniul energetic. Cei doi preşedinţi vor trece în revistă, punct cu punct, stadiul Parteneriatului Strategic dintre Statele Unite şi România.

Klaus Iohannis este primul preşedinte român invitat la Casa Albă de două ori în acelaşi mandat. Spre deosebire de iunie 2017, când a fost o vizită oficială, de această dată este o vizită de lucru. Klaus Iohannis şi Donald Trump se vor întâlni la 21.00, ora României.

În prima parte, cei doi preşedinţi vor sta de vorbă tête-à-tête, urmând ca discuţiile să se desfăşoare în cadru extins, cu delegaţiile celor două ţări.

Klaus Iohannis şi Donald Trump vor trece în revistă, punct cu punct, fiecare asprect din parteneriatul strategic dintre Statele Unite şi România. Aici vorbim despre cooperarea militară, cooperarea în domeniul Apărării, economică, în domeniul energiei – un subiect sensibil pentru americani, dar şi pentru noi. Nu în ultimul rând, este posibil să fie ridicată şi chestiunea vizelor. Preşedintele Klaus Iohannis spunea, înaintea sosirii în Statele Unite, că este o chestiune care trenează şi care ar trebui să se mişte într-un sens sau altul. Însă nu de preşedintele Trump ţine această problemă a vizelor, ci de Congres.

Sunt în total cinci ţări din Uniunea Europeană care încă au nevoie de vize şi se fac presiuni inclusiv de la Bruxelles pentru ridicarea vizelor pentru Statele Unite.

 

 

Autor AmosNews 20 August 2019, 20:39 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii