Focuri de arma la frontiera cu Republica Moldova pentru retinerea unor contrabandisti

De Redactia 04 Aprilie 2012, 18:39 Romania
În seara de marti in jurul orelor 23.50, pe timpul executarii unei misiuni specifice in zona de competenta, politistii de frontiera din cadrul Sectorului P.F. Stanca – jud. Botosani au observat, cu ajutorul sistemul de supraveghere ce functioneaza pe principiul termoviziunii, pe lacul de acumulare Stanca - Costesti, doua persoane care nu-si justificau prezenta in zona.

Politistii de frontiera au procedat la efectuarea unei verifacari in zona, ocazie cu care au descoperit  pe malul romanesc al raului Prut, 20 colete voluminoase invelite in saci de nylon. De asemenea au mai depistati in zona doi barbati care nu-si justificau prezenta, si care au incercat sa fuga, ingnorand  somatiile verbale, fapt pentru care politistii au fost nevoiti sa traga 6 focuri de avertisment in plan vertical, respectand prevederile legale.

In timpul cercetarilor efectuate, politistii au stabilit ca cei doi barbati sunt cetatenii romani Dumitru A. si Gheorghe D., in varsta de 26 respectiv 34 ani, ambii domiciliati in comuna Dobirceni, judetul  Botosani.
 
Totodata, s-a mai stabilit ca cele 20 de colete care contineau cantitatea de 24.024 pachete tigari, marcile Plugarul si Winston, cu timbru de acciza Republica Moldova, au fost introduse ilegal in Romania de doi cetateni moldoveni care au trecut raul Prut cu ajutorul unei ambarcatiuni observata cu ajutorul sistemului de supraveghere.
   
Concomitent au fost anuntate autoritatile de granita ale statului vecin, care in urma activitatilor specifice desfasurate au informat ca au reusit retinerea, pe teritoriul R. Moldova, a trei persoane si a doua autovehicule despre care  exista indicii ca au participat la savarsirea evenimentului de contrabanda.
   
Cercetarile continua in comun cu autoritatile de frontiera din R. Moldova pentru stabilirea intregii activitati infrcationale, la finalizare urmand a fi luate masurile legale ce se impun.

 

Autor Redactia 04 Aprilie 2012, 18:39 Romania
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii